Proefvlucht nog voor de zomer

LELYSTAD • Za 10 februari 2018 | 9:09 • Zaterdag 10 februari 2018 | 9:09
Nog voor de zomer gaat er een groter passagiersvliegtuig van en naar Lelystad Airport vliegen zodat omwonenden 'realistisch ervaren' hoeveel geluid de vliegtuigen produceren. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De proefvlucht is met een A320 of Boeing 737, toestellen die vanaf april 2019 van de luchthaven gebruik gaan maken. Het passagiersvliegtuig gaat op een hoogte van 1800 meter vliegen.

Er is vooral in omliggende provincies veel weerstand tegen uitbreiding van Lelystad Airport, omdat mensen geluidsoverlast vrezen door laagvliegende toestellen.

Vliegmaatschappijen naar Lelystad lokken
Lelystad Airport wil chartermaatschappijen weglokken van Schiphol door ze een financieel voordeel te bieden. "Een belangrijke manier om ze te verleiden is een substantieel lager luchthaventarief dan op Schiphol", zegt directeur Hanne Buis van Lelystad Airport in dagblad Trouw.

Volgens Buis heeft Lelystad nog meer voordelen. "Wij kunnen een hele snelle omdraai van het vliegtuig faciliteren. Aankomst, schoonmaak en vertrek van een vliegtuig kan bij ons binnen een half uur worden afgehandeld, op Schiphol kan dat slechts op één locatie in zo'n korte periode." 

Begin volgende maand moet er een totaalplan liggen om chartermaatschappijen te stimuleren naar Lelystad over te stappen. De maatschappijen hebben dan een maand om te beslissen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel