Jongerenprijs 2018 voor Stichting Jozef

ALMERE • Za 10 februari 2018 | 10:21 • Zaterdag 10 februari 2018 | 10:21
Het project Prospect van Stichting Jozef uit Almere is de winnaar van de Jongerenprijs 2018. Tijdens het Kerk en Wereld symposium kregen zij de hoofdprijs uitgereikt van commissievoorzitter Marieke den Braber. Met dit project geeft stichting Jozef jongeren aan de rand van de samenleving begeleiding op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat staat op de website van de Protestantse kerk. 

10.000 euro
In het Thomastheater in Amsterdam werd de prijs van 10.000 euro vrijdag aan hen uitgereikt. Vallery Linger van Stichting Jozef is erg dankbaar voor deze erkenning. "Een fantastische bekroning op ons werk én een erkenning voor de jongeren zelf, voor wie ze zijn", vertelt ze, "het geeft ze echt een duidelijk signaal dat ze ook meetellen en dat mensen begaan zijn met ze."

Detentie-achtergrond
Stichting Jozef is in 2016 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers met passie voor jongeren aan de rand van de samenleving. Vooral jongeren met een detentie-achtergrond en risicojongeren krijgen aandacht. Tijdens een coachingstraject dat 10 maanden duurt, krijgen jongeren de kans zich opnieuw te verbinden met de maatschappij. Ze doen dat bijvoorbeeld door activiteiten met senioren te doen of te helpen bij de voedselbank. En daardoor voelen jongeren zich weer betrokken bij de samenleving. Ook ontdekken ze hun eigen talenten.

Persoonlijk verhaal
Juryvoorzitter Karin van den Broeke van de Jongerenprijs 2018 noemt het een hartverwarmend project. "Coaching van jongeren uit een achterstandssituatie, die hun toekomst weer constructief op leren pakken. Deze jongeren, die bijvoorbeeld uit detentie komen, gaan een goed gestructureerd traject in, waarin ze plannen moeten maken, maar waarin ook hun persoonlijke verhaal in beeld komt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel