Wethouder Peeters: 'Ondenkbaar dat kind weggepest wordt'

ALMERE
"Het is ondenkbaar dat een kind van een school wordt weggepest." Dat vindt de Almeerse wethouder Rene Peeters (D66) van onderwijs. Hij reageert daarmee op de brief die een moeder op Facebook plaatste over haar 10-jarige dochter Amelia. Het meisje zit op basisschool De Ruimte in Almere Poort.

Volgens de moeder doet de school al 2,5 jaar niets aan het pestgedrag. Het meisje zou onder meer in haar gezicht zijn geslagen en zijn uitgemaakt voor kut-moslim. Ze heeft besloten haar dochter deze week thuis te houden.   

Hoor en wederhoor
Een woordvoerder van Peeters laat weten dat de wethouder zich niet gaat mengen in het verhaal. Volgens Peeters is het een zaak tussen de school en de ouder. De school moet hoor en wederhoor toepassen bij de pester en het gepeste kind. Het verwijderen van de pester van school is volgens Peeters geen oplossing.

De moeder heeft inmiddels honderden reacties gekregen op het bericht dat ze op Facebook zette.

reacties (24)

 • Ron

   

  René heeft als oud-school directeur in Almere-haven boter op zijn hoofd of last van geheugen verlies!

  reageer
 • Jaap

   

  De wethouder geeft bij monde van zijn woordvoerder aan dat hij zich niet mengt in de zaak. Vervolgens roept hij dat het van school verwijderen van de pester geen oplossing is! En daarmee meng hij zich toch in de zaak. Onverstandig en inconsequent.

  reageer
 • Carla

   

  Een pest protocol laat me niet lachen hij zit in een map voor de mooiheid, maar de uitvoering ervan is ver te zoeken. scholen zouden veel harder moeten optreden tegen pesten tevens is dit is een landelijk probleem niet alleen in almere. Zelf vroeger de grootste gepakt na 4 jaar gepest te zijn geweest toen was het over.

  reageer
 • Opa70++

   

  Klopt als een bus.. Ik ben vroeger op school ook vaak gepest en heb ik meer gevochten dan Rico Verhoeven ooit zal doen. Daardoor ben ik nu nergens bang voor, het heeft mij veel zelfvetrouwen gegeven.. Daar is niets mis mee!!

  reageer
 • Boels

   

  Het leerprogramma dient in ieder geval ook het bijbrengen van het besef dat er een belangrijk artikel over discriminatie in Grondwet staat. Geef gedrag gewoon een cijfer, het is minstens zo belangrijk als het gezeur over duurzaamheid en milieu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rene

   

  Het is triest dat er word gepest. Maar helaas vind dit overal plaats op school, sportclub, werk in de straat. Moeten we het daarom accepteren ? Ik denk van niet. In deze situatie eerst hoor en wederhoor houden. valt mij wel op dat dit nu in verkiezings tijd naar buiten komt ! Het speelt immers al 2,5 jaar.

  reageer
 • Pieter

   

  En nogmaals: Welke lesmethode op sociaal-emotionele gebied hanteert de school? Een pestprotocol is leuk, maar geen les-systeem.

  reageer
 • Jan

   

  Iedereen hier reageert nogal emotioneel en weet precies wat er moet gebeuren. Helaas is het een verhaal van één kant en zie ik geen enkel hoor en wederhoor. Dus tot die tijd misschien maar eens afwachtend opstellen met al die reacties. Er wordt en werd altijd gepest op scholen, maar nu opeens is het net alsof dit een heel speciaal geval is. Gelooft u allemaal dat een school echt niets onderneemt in twee jaar tijd als dit verhaal echt helemaal klopt? Of gaan we weer extra overdreven doen vanwege de specifieke scheldwoorden?

  reageer
 • grondstof

   

  Mijn zoontje werd ook gepest, van huis uit hadden wij de regel dat er niet geslagen wordt. Toen de school er te weinig aan deed kreeg mijn zoontje groenlicht en mocht de pesters van mij dus terug slaan als hij aangevallen werd. Het pesten was binnen 2 schoolweken verleden tijd, mijn zoontje was niet bang en sloeg goed van zich af wat de pesters reden genoeg te stoppen met het pesten van mijn zoontje. Blijkbaar moet er soms geweld gebruikt worden om geweld te voorkomen.

  reageer
 • wella

   

  Er worden in Almere ook leerkrachten weggepest die het heel goed deden , ik ken er vrschillende, dus wat tekort en wat doet de wethouder, niets , ik weet het, ik heb al verschillende brieven naar hem gestuurd!

  reageer
 • MarkS90

   

  Het pestgedrag ontstaat omdat pesters doorgaans jaloers zijn op anderen. Meestal kunnen zij zich niet verplaatsen in anderen die het wel goed hebben en zij niet. Ook is het een vorm van aandacht vragen die ze thuis ook niet krijgen. "Mijn kind doet nooit wat". Maar inderdaad: met watjes-gedoe richting de pester bereik je niets en dat is precies waar we goed in zijn geworden.

  reageer
 • Henk

   

  Zit die man al jaren onder een steen? Kop in het zand steken tot dat de sociale media er mee aan de haal gaat,kom in de werkelijke wereld kijken. En stop eens een keer om over eieren te lopen.

  reageer
 • linda

   

  Hebben wij ook meegemaakt Burgemeester en Wethouders schreven op de rechtbank dat mijn dochter ongeoorloofd thuis bleef maar dat ze gepest werd en ziek was dat schreven ze niet in de eerste leugens zijn hun in dronten niet gestikt

  reageer
 • elsa

   

  het woord "ondenkbaar" is idd niet zo slim gekozen en kan makkelijk anders dan bedoeld, worden gelezen (en dat zie je ook)

  reageer
 • piet

   

  als pester naar andere school gaat en daar andere slachtoffers vind .... is dat dan een oplossing? ik denk het niet. overigens zullen leerkrachten ook soms slapeloze nachten hebben omdat ze het uitroeien van dat gedrag niet lukt. niet elk kind zal zijn te veranderen. en daarnaast zijn er kinderen en ouders die werkelijke alles opvatten als pesten (ik zeg niet dat dat hier het geval is maar dat komt wel voor)

  reageer
 • Maria

   

  Ja, laten we vooral de pester niet wegsturen. Moet kunnen als het gepest "pas" 2,5 jaar duurt. Wat een flutreactie van een wethouder die over onderwijs gaat. En het gepeste kind, hoe denkt u daarover meneer Peeters?

  reageer
 • Maria

   

  Ja, laten we vooral het gepeste kind wegsturen en niet de pester.

  reageer
 • Juist

   

  Klopt... de enige interesse die ze echt hebben is hun bankrekening....Een foto zegt meer dan 1000 woorden.....

  reageer
 • Rob

   

  Het is de omgekeerde wereld, pesters zijn nooit anoniem net zoals de meelopers en juist die moeten aangepakt worden door de schoolleiding en of klasgenoten. Zelfde gaat op aso,s die denken zich te kunnen permitteren een ander het leven zuur te kunnen maken, de omgeving moet zich hier massaal tegen verzetten.

  reageer
 • Erik

   

  Volgens mij heeft de politiek geen idee wat er in Nederland gebeurt

  reageer
 • Rene

   

  Net zo ondenkbaar als dat fatsoenlijke mensen uit hun buurt worden weggepest door aso's. Maar het gebeurt al jaren.

  reageer
 • As

   

  Ja laten we doen waar we in Nederland goed in zijn; praten en vooral geen actie tegen de veroorzaker nemen

  reageer
 • Reaguurder

   

  Hoezo is het verwijderen van de pester heb oplossing? Word het geen om wat strenger te worden in dit soort zaken. Na onderzoek uiteraard.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Hij bedoelt onacceptabel. Je ziet het gewoon gebeuren. Helaas zal het er wel op aankomen dat de pester blijft en de baas wordt van de klas terwijl het slachtoffer op reis moet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert