Vossen en kippen inzet van rechtszaak

FLEVOLAND
Is het terecht dat de provincie Flevoland een vergunning heeft gegeven voor het afschieten van vossen? Die vraag stond gisteren centraal in een rechtszaak van natuurorganisaties tegen de provincie. 

In Flevoland zijn zeventien pluimveehouders met Freilandkippen. Die lopen veel buiten de stal  en daardoor zijn ze een makkelijke prooi voor vossen. Daarom mogen vossen binnen een straal van vijf kilometer rond het pluimveebedrijf bejaagd worden door jagers van de Faunabeheereenheid. 

De natuurorganisaties vinden dat de boeren moeten investeren in speciaal gaas met schrikdraad, dat effectiever zou zijn om de vos bij de kippen weg te houden, maar de boeren vinden dat te duur. Daarnaast betwijfelen de natuurorganisaties of er echt zoveel gevaar dreigt voor de kippen. Cijfers daarover zouden niet kloppen. 

De rechter doet over zes weken uitspraak. 
 

reacties (6)

 • Geert

   

  Opruimen die vossen.

  reageer
 • Schaapjes

   

  In sommige gebieden eten vossen de helft van alle nesten leeg van weidevogels . Dus een beetje jacht kan geen kwaad voor de natuur.

  reageer
 • Frits1

   

  U weet echt van toeten noch blazen. Neem eens contact op met een jager/faunabeheerder en loop eens mee. Huil niet mee met de wolven.... Zoals de PvdD en andere activistische organisaties maar doe zelf gedegen onderzoek. Mede door het beschermen van roofdieren etc is de natuurlijke balans ver te zoeken. In Nederland is alle natuur gemaakt (helaas) dus we ontkomen er niet aan om als mens dit te reguleren.

  reageer
 • kees d.

   

  Al die fazanten, hazen en konijnen zijn er al heel niet meer. Komt door de drijfjacht van deze nutteloze faunabeheerders die maar al te graag de vos de schuld willen geven om zelf te kunnen schieten. Het zijn ook de faunabeheerders die afspraken maken met de poeliers om te mogen leveren wat ze hebben geschoten. De faunabeheerders verdienen derhalve flink aan de jacht.

  reageer
 • Hans van der Moolen

   

  Het zijn niet alleen kippen maar straks ook weer de weidevogels die te leiden hebben van de vos envergeet ook niet de kraaien en eksters die de nesten plunderen. Vossen en kraaien zijn al te lang beschermd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Volvo70

   

  Er zijn teveel vossen het is niet zomaar dat er bijna geen konijn haas of fazant meer in de polder zit... nu de natuurlijke voedselbron op is komen de vossen bij de mens en zn semi huisdieren. Zelf wel eens al je kippen kwijtgeraakt door een vos?? Nee zeker komop sta de jacht toe op de vos zodat er weer balans ontstaat in onze gecreeerde natuur. Stop de groene leugens......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert