Vertrouwen in SP-gedeputeerde Meijer opgezegd

FLEVOLAND
De coalitiepartijen hebben het vertrouwen opgezegd in gedeputeerde Ad Meijer van de SP. VVD, D66 en het CDA zien het niet meer zitten om met de bestuurder door te gaan, zo schrijven de partijen in een gezamenlijk persbericht. 

"We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de bestuursstijl van de heer Meijer niet aansluit bij de Flevolandse bestuurscultuur," zeggen de drie partijen. "Daardoor is het hem niet gelukt om tot een constructieve samenwerking te komen. Wij betreuren dat bijzonder."

Waarom zeggen de VVD, D66 en CDA het vertrouwen op?
Sinds zijn aantreden afgelopen mei was de SP-gedeputeerde vaak in opspraak. Statenleden ervoeren zijn optreden soms als bot, ongeduldig en geïrriteerd. Meijer bood eind vorig jaar excuses aan voor zijn 'hoekige' stijl. Hij noemde zijn opstelling naar de Staten te activistisch en te 'hoekig'. Maar begin februari botste de gedeputeerde opnieuw met de Staten.

Tijdens de bespreking van het plan van Meijer voor energiebesparing en het opwekken van duurzame energie hadden Statenleden voor de zoveelste keer forse kritiek op zijn werk. Ze besloten de beslissing over het plan uit te stellen. Maar dat viel bij Meijer niet in goede aarde, zeker niet omdat ook een Statenlid van D66 voor uitstel stemde. Meijer riep het D66-Statenlid op het matje en volgens de partij eiste hij dat het Statenlid zijn stemgedrag zou veranderen. 

Kunnen de politici er onderling niet uitkomen?
De twee partijen kwamen vorige week bij elkaar om de problemen op te lossen. Volgens de SP was na het gesprek de kou uit de lucht, maar voor D66 lag het niet zo simpel. De partij hoopte op excuses van de gedeputeerde voor zijn optreden, maar kreeg die niet. Fractievoorzitter Shasta Rötscheid van D66 zei na het gesprek dat ze het niet handig vond om meteen te reageren en wilde het gesprek nog even op zich laten inwerken. 

Hoe is Meijer op deze plek terechtgekomen?
Meijer volgde SP-gedeputeerde Arie Stuivenberg op die een jaar geleden overleed aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Meijer was voor zijn aantreden als gedeputeerde jarenlang fractievoorzitter van Provinciale Staten in Utrecht. 

De woordvoerder van Ad Meijer laat weten dat de gedeputeerde het debat volgende week woensdag in Provinciale Staten afwacht. 
 

reacties (9)

 • Rinus

   

  Hoezo via woordvoerder, beetje laf. Hoezo wacht het debat af, is toch wel duidelijk nu? Trek je jas aan en ga !

  reageer
 • Roel

   

  Inderdaad Carry. Een verhaal heeft altijd twee kanten, zeker in de slangenkuil van de politiek.

  reageer
 • HH

   

  Beste provinciebestuurders, vergeet ook Leen Verbeek niet. Deze man noemt bezwaren van bezorgde burgers “rimpelingen”. Neem ook afscheid van deze anti-democraat.

  reageer
 • Carry

   

  Baantjes jagers zijn van de andere hier genoemde partijen. Deze man neemt blijkbaar geen blad voor zijn mond. Recht voor zijn raap. Ja dat wordt door draaikonten niet gewaardeerd.

  reageer
 • Stevie

   

  Een 'hoekige en activistische stijl', dat is de SP ten voeten uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Guderian

   

  Woont die man eigenlijk wel in Flevoland. Of is t zo een sp baantjes jager.

  reageer
 • Rinus

   

  Hoe was die reclame van dat uitzenbureau ook alweer? Het waren een aantal irritante maanden.

  reageer
 • Kees

   

  En wat vindt de SP hiervan? Wat betekent dit voor de coalitie?

  reageer
 • Harry Klein

   

  Een wijs besluit! Jammer dat de gemeenteraad van Lelystad in de diverse dossiers van Van Wageningen nog niet zo adequaat gehandeld heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert