Taakstraf geëist voor poging tot verkrachting en mishandeling

ZEEWOLDE • Wo 21 februari 2018 | 11:37 • Woensdag 21 februari 2018 | 11:37
Een 23-jarige man uit Zeewolde heeft woensdagochtend 240 uur werkstraf tegen zich horen eisen. Hij wordt verdacht van poging tot verkrachting en zware mishandeling van een vrouw uit Zeewolde. Daarnaast wil het Openbaar Ministerie dat de man ruim 15.000 euro schadevergoeding betaalt. 

Poging tot verkrachting
De vrouw liep op 20 december 2014 met haar honden door het Horsterwold in Zeewolde toen ze werd aangevallen. Ze werd hard in haar gezicht geslagen. Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt, waarbij haar arm brak. De aanvaller heeft vervolgens een hand in haar broek gestopt. 

Volgens de aanklager is er DNA gevonden van de verdachte in de broek van het slachtoffer. De man ontkent echter elke betrokkenheid.

'Nergens meer veilig'
Het slachtoffer was in de rechtszaal aanwezig en richtte het woord tot de verdachte. "Ik wist vroeger niet wat angst was. Sinds 20 december slaat paniek overal toe.'' De vrouw vertelde dat ze zich nergens meer veilig voelt. Door de aanval in het bos kan ze niet meer werken en heeft ze veel hoofdpijn. Daarnaast is haar dochter ook angstiger geworden. "Haar onbevreesdheid is afgenomen."

Betrokkenheid
De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de aanval op de vrouw. Hij zegt dat hij zich niet kan herinneren wat hij op de dag van de aanval heeft gedaan. Het is niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met justitie. De man is al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en voor openlijke geweldpleging. 

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel