College beschuldigd van rancune en chantage

URK • Vr 23 februari 2018 | 8:47 • Vrijdag 23 februari 2018 | 8:47
Persoonlijke rancune van burgemeester Pieter van Maaren van Urk is de oorzaak dat de stichting Evenementen Urk geen activiteiten meer op Koningsdag mag organiseren. Dat beweert bestuurslid Jelle Kaptein. Volgens hem is een bericht op Facebook van de Oranjevereniging, die onder de vlag van de Evenementen Stichting opereert, niet goed gevallen op het gemeentehuis. In het bericht werd de burgemeester van vergeetachtigheid beschuldigd.

Het bericht werd vorig jaar verstuurd nadat de politie in opdracht van de burgemeester een Piratenfeest wilde beëindigen. Volgens de agenten had de organisatie geen vergunning. Nadat Kaptein de vergunning met de handtekening van de burgemeester had laten zien kon het feest doorgaan.

Kaptein werd na zijn tweet op het matje geroepen
[https://www.youtube.com/watch?v=_GC4s598i_M&feature=youtu.be]

Eerdere aanvaring
In 2016 zegt Kaptein ook al een aanvaring te hebben gehad met burgemeester Van Maaren. Omdat er aan de vooravond van Koningsdag slecht weer werd voorspeld, belde de burgemeester hem. Hij zou Kapitein hebben geadviseerd om alle activiteiten te cancelen omdat de toeschouwers gevaar konden lopen. Kaptein deed dat. Maar de storm bleek mee te vallen en Kaptein zegt dat hij zich bij Van Maaren moest verantwoorden waarom er geen activiteiten waren op Urk. Hij herinnerde de burgemeester aan het gesprek. Van Maaren zei toen volgens Kaptein dat hij het gesprek anders had geïnterpreteerd.

De gemeente Urk is op de hoogte van de aantijgingen maar heeft nog niet gereageerd. 

Gemeente zelf aan de slag 
Kaptein komt nu met de verhalen naar buiten omdat de gemeente deze week de samenwerking met de Stichting Evenementen Urk heeft verbroken. De gemeente wil een nieuwe Oranjevereniging oprichten met een breed bestuur dat een afspiegeling vormt van de bevolking. Urk gaat nu zelf de activiteiten rond Koningsdag organiseren.  De gemeente roept organisaties en verenigingen mee te doen. 

[https://twitter.com/jvandeknijp/status/855532046457896961]
[https://twitter.com/oranjeurk/status/966743110846943232]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel