Plek voor nieuwe woningen tussen Bisonweg en Biddingweg

SWIFTERBANT • Vr 23 februari 2018 | 12:57 • Vrijdag 23 februari 2018 | 12:57

De gemeente Dronten wil ruimte geven voor de bouw van nieuwe woningen aan de zuidkant van Swifterbant. Om dat mogelijk te maken, is er voorkeursrecht gevestigd op een stuk grond langs de Bisonweg en de Biddingweg.

Dit betekent dat de eigenaar deze grond bij eventuele verkoopplannen als eerste aan de gemeente moeten aanbieden. Door deze constructie voorkomt de gemeente dat speculanten de grond opkopen om er snel geld aan te verdienen.

Veertien locaties beoordeeld


Een groep inwoners heeft het afgelopen jaar op verzoek van de gemeente gekeken op welke plek het dorp het beste kan uitbreiden. In totaal werden 14 mogelijke locaties beoordeeld. De keuze viel uiteindelijk op een perceel tussen de Bisonweg en de Biddingweg. Op deze grond is plaats voor 800 nieuwe woningen. Die kan overigens pas starten wanneer de eigenaar van de grond deze ook werkelijk te koop zet.

Spelwijk


Op den duur moet ook op bedrijventerrein Spelwijk woningbouw mogelijk worden. Dat zal naar verwachting in stappen gebeuren. Dit omdat er met allerlei verschillende terreineigenaren onderhandeld moet worden en oudere bedrijfspanden op Spelwijk asbest bevatten, waardoor sanering duur is.

Protest


Eerdere plannen voor nieuwbouw in het dorp zijn een paar maal gestrand. Door de economische crisis, maar ook omdat inwoners protest aantekenden. Vooral de voorgenomen kap van een deel van een bos riep veel weerstand op. Omdat inwoners ditmaal volop hebben mogen meedenken, denkt de gemeente dat er nu wel draagvlak voor de plannen is.

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/142102/swifterbant-inwoners-gezocht-om-na-te-denken-over-nieuwbouw 

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/134264/swifterbant-werkgroep-moet-nieuwbouw-vlottrekken 

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/127926/swifterbant-twee-locaties-voor-nieuwbouw-aangewezen 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel