SP-gedeputeerde begrijpt opstappen collega’s niet

FLEVOLAND • Za 24 februari 2018 | 15:32 • Zaterdag 24 februari 2018 | 15:32
SP-gedeputeerde Ad Meijer vindt het vreemd dat de andere drie gedeputeerden zich vrijdagavond hebben teruggetrokken. Volgens Meijer hadden ze eerst moeten kijken of ze de vertrouwensbreuk met de SP konden herstellen. "Dan hadden ze ook recht gedaan aan de uitspraak van een meerderheid Provinciale Staten afgelopen woensdag," zo zegt de gedeputeerde. "Het lijkt nu net alsof VVD, CDA en D66 zich niks van de uitkomst van het debat aantrekken en gewoon hun eigen gang blijven gaan, alsof ze de meerderheid nog hebben."

De gedeputeerden van VVD, CDA en D66 trokken zich vrijdag terug uit het college van Gedeputeerde Staten, omdat ze niet verder willen met hun SP-collega Ad Meijer. Samenwerking met hem is volgens deze partijen onwerkbaar. Een poging om hem met een motie van wantrouwen weg te sturen mislukte woensdag omdat een meerderheid van de Staten daar een stokje voor stak.

Meijer zelf zegt dat de situatie tussen hem en de collega’s helemaal niet onwerkbaar is. "Ik ben zakelijk genoeg en verdraag iedereen gewoon", aldus de demissionair gedeputeerde in een telefonische reactie.

Komende week gaat de Commissaris van de Koning met alle fractievoorzitters van Provinciale Staten over de crisis binnen het provinciebestuur praten. Centrale vraag daarbij is welke partijen nu een college van GS gaan vormen tot de Statenverkiezingen van volgend jaar.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel