Man langer vast voor betrokkenheid dood 18-jarige

ALMERE • Vr 23 februari 2018 | 14:22 • Vrijdag 23 februari 2018 | 14:22

Een man van 22 uit Almere blijft nog veertien dagen vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 18-jarige man, die dinsdag werd gevonden in de Dichterhof in Almere. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten. 
De andere verdachte, een 18-jarige Almeerder, is volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie inmiddels vrijgelaten. Het is niet duidelijk of deze man nog verdachte is. 

Het 18-jarige slachtoffer werd in eerste instantie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. Naar de doodsoorzaak van de man wordt nog onderzoek gedaan. Ook over de omstandigheden waaronder hij gewond raakte kon de woordvoerder geen mededelingen doen. 

Onderzoek
De ambulancemedewerkers die dinsdag naar de woning werden geroepen, vertrouwden de situatie niet helemaal en schakelden de politie in. Deze zag in de omstandigheden waarin de man werd aangetroffen aanleiding om de zaak verder te onderzoeken, waarna de recherche een onderzoek startte.

Verhoord
De twee mannen die opgepakt zijn, waren tijdens het incident in de woning aanwezig. Vanwege de omstandigheden werden ze aangehouden en verhoord.

De recherche heeft lange tijd onderzoek gedaan in de woning. Ook hebben agenten in de buurt gezocht naar getuigen. Het zou volgens de politiewoordvoerder gaan om een woning waarin begeleid wonen van toepassing is.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert