Staatsbosbeheer blijft grote grazers bijvoeren

LELYSTAD • Vr 2 maart 2018 | 20:58 • Vrijdag 2 maart 2018 | 20:58

Staatsbosbeheer blijft voorlopig de grote grazers in de Oostvaardersplassen bijvoeren. Het bijvoeren blijft doorgaan tot er weer genoeg voedsel is in het natuurgebied. Donderdag liet de provincie weten alleen bij te voeren bij extreme kou

'Voorjaarsstand'


Dat Staatsbosbeheer nu langer doorgaat met bijvoeren heeft volgens de organisatie een medische reden. Volgens de natuurbeheerder komen de dieren door het aanbieden van hooi eerder in de 'voorjaarsstand’. Daardoor zou het onverstandig zijn om te stoppen met bijvoeren. 

Voederplekken


Volgens de boswachters in de Oostvaardersplassen hebben heckrunderen, edelherten en konikpaarden bij vijf van de zeven voederplekken gegeten. De twee voederplekken waar nog niet gegeten is worden verplaatst. Daarnaast gaan de boswachters om de dag 7000 kilo hooi het gebied inbrengen.

Staatsbosbeheer benadrukt dat het voor actiegroepen verboden is en blijft om bij te voeren. Het hooi, fruit, groente en brood dat over het hek is gegooid, is voor de dieren lastig te verteren. Volgens Staatsbosbeheer lopen de grazers daardoor juist het risico dat hun toestand verslechtert.  


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel