Drie Oscars voor Dunkirk

URK • Ma 5 maart 2018 | 7:16 • Maandag 5 maart 2018 | 7:16

Dunkirk, dat deels voor de kust van Urk werd gedraaid, heeft maandag drie Oscars gewonnen. De prestigieuze filmprijzen zijn voor de negentigste keer uitgereikt in Los Angeles. 

Dunkirk won drie 'technische' Oscars: twee voor het beste geluid en één voor beste montage. De cameraman Hoyte van Hoytema greep naast de Oscar voor beste cinematografie. Hij was de eerste Nederlander ooit die in deze categorie genomineerd was. Dunkirk sleepte vorige maand acht nominaties in de wacht. 

Tijdens de opnames van de film deden een aantal figuranten uit Urk mee. Die mochten als eerste Nederlanders een voorvertoning van de film bekijken. 

Het verhaal 


De oorlogsfilm vertelt over de evacuatie van honderdduizend Britse en Franse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s waren omsingeld op de stranden van Duinkerke. Hoofdrollen worden gespeeld door Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy en Cilian Murphy. De film werd goed bezocht in de bioscoop. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel