"Twee tot zeven jaar cel voor drugssmokkelende broers"

URK • Ma 12 maart 2018 | 19:26 • Maandag 12 maart 2018 | 19:26

De twee broers uit Urk die vorige week in Zweden zijn opgepakt, worden verdacht van 'grootschalige drugssmokkel'. Dat zegt een woordvoerder van de Zweedse douane.

De twee werden met hun auto van de weg gehaald in de omgeving van Malmö. Die stad in het zuiden van Zweden ligt vlakbij de Øresundbrug, die het land met Denemarken verbindt. Welke soort drugs de Urkers vervoerden en om hoeveel kilo het exact ging, wil de woordvoerder niet zeggen. Het enige dat hij kwijt wil is dat wanneer de mannen schuldig bevonden worden aan drugssmokkel, ze tussen de twee en zeven jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

De opgepakte mannen zitten vast voor nader onderzoek. Dit onderzoek wordt in Zweden door de douane zelf uitgevoerd en wordt vooralsnog niet aan het Openbaar Ministerie overgedragen.

Volgens de lokale krant Het Urkerland hadden de broers tegen familie en vrienden gezegd dat ze in Zweden gingen skiën. In de loop van donderdag kregen bekenden geen contact meer met de mannen. Daarna zou de familie door een rechercheur op de hoogte zijn gesteld van hun arrestatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel