Belevingsvlucht op 30 mei

LELYSTAD • Wo 14 maart 2018 | 23:27 • Woensdag 14 maart 2018 | 23:27

Als het weer het toestaat, wordt er op woensdagmiddag 30 mei met een Boeing 737 van Transavia een zogeheten belevingsvlucht gemaakt van en naar Lelystad Airport. Daarmee hebben aanwezigen woensdagavond ingestemd tijdens een informatie-avond in Zwolle van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Actiegroepen hebben vorig jaar aangedrongen op een belevingsvlucht, zodat bewoners in Overijssel, Gelderland en Flevoland kunnen ervaren hoe laag een vliegtuig van en naar Lelystad over vliegt en hoeveel geluid dat maakt. Minister Van Nieuwenhuizen vond het een goed idee, maar dan moest de vlucht wel realistisch worden uitgevoerd.

Kritisch


Op de avond in Zwolle waren ruim zestig vertegenwoordigers van actiegroepen uitgenodigd om over de belevingsvlucht te praten. Aanvankelijk was een aantal aanwezigen zeer kritisch over het nut van zo'n vlucht, omdat slechts één vlucht volgens hen geen goed beeld geeft van de overlast. Na overleg werd er gestemd en spraken 37 mensen zich uit voor de belevingsvlucht, zeiden er elf 'ja, mits' en waren er veertien tegen.

Voorwaarden


Een begeleidingsgroep onder leiding van onafhankelijk voorzitter Hans van der Vlist van de Nederlandse Stichting Geluidshinder gaat de komende maand de voorwaarden opstellen waaraan de vlucht moet voldoen. De groep bestaat uit veertien leden. Namens Flevoland is agrariër Peter Schoot Uiterkamp uit Lelystad de enige vertegenwoordiger.

Het ministerie zal de ervaringen na afloop van de belevingsvlucht ter harte nemen, maar is niet van plan de vliegroutes nog een keer aan te passen. Alles is er op gericht om Lelystad Airport in 2020 te openen, nadat de minister vorige maand aankondigde dat april 2019 niet haalbaar is. 


 

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/98916/dronten-raad-wil-geluidstest-met-vliegtuig?dossier=4

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel