Ondernemers: schaf betaald parkeren af

FLEVOLAND • Za 17 maart 2018 | 22:45 • Zaterdag 17 maart 2018 | 22:45

Het betaald parkeren in Almere Buiten moet worden afgeschaft. Dat schrijft ondernemersvereniging Almere Buiten Centrum (VABC) in een brief aan de gemeenteraad. Volgens de vereniging is betaald parkeren de belangrijkste oorzaak voor het wegblijven van bezoekers en de omzetdaling.

De vereniging roept de nieuwe gemeenteraad op om het betaald parkeren af te schaffen. Vervolgens wil ze samen met de raad onderzoeken hoe de kosten van de parkeergarages op een andere manier betaald kunnen worden. De VABC wijst op het gebrek aan reserves bij de ondernemers. Enkele staan op het punt de deuren te sluiten door aflopende huurcontracten of dreigende faillissementen. 

Centrum snel afmaken


Verder pleit de vereniging er bij de gemeenteraad voor om het centrum de komende jaren snel af te maken. Nu zijn er nog bouwputten, grote gaten in het gebied en een busbaan die een enorme barrière is, aldus de ondernemers.

Ook een groep ondernemers in Lelystad verenigd in de organisatie 'Gratis Parkeren' wil van het betaald parkeren in de provinciehoofdstad af. De ondernemers wijzen op een onderzoek van Strabo uit Amsterdam. Daaruit zou blijken dat meer mensen winkelcentra bezoeken als er voor parkeren niet betaald hoeft te worden. De omzet voor de ondernemers zou aanzienlijk toenemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel