UGP voor het eerst op eigen kracht

URK • Ma 19 maart 2018 | 10:19 • Maandag 19 maart 2018 | 10:19

Verslaggever Arend Dubbelboer schuift aan voor een ontbijt bij Jan Hakvoort en Willard Woord, de nummers 1 en 2 van de Urker Gereformeerde Partij, UGP.

Handhaving van de zondagsrust in het dorp is een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma van de UGP. Zo was de partij vanaf het begin tegen plannen voor de komst van een hotel bij de Urker haven. Ook maakte de UGP er bezwaar tegen dat de gemeente bijzondere opsporingsambtenaren op zondag liet werken.

Als afsplitsing van de SGP heeft de UGP volgens kandidaat-raadslid Willard Woord de afgelopen jaren zeker iets aan het plaatselijke politiek toegevoegd. "Veel mensen op Urk, ondernemers bijvoorbeeld, voelden zich niet gehoord'', merkte Woord. "Wij proberen er echt voor de mensen te zijn. En we hebben de afgelopen tijd laten zien dat we niet alleen maar mooie verhalen schrijven, maar binnen de gemeenteraad ook stemmen wat we zeggen."

Afsplitsing SGP


De UGP ontstond eind 2014 nadat de raadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord uit de SGP waren gezet. Dit omdat de twee niet wilden dat een extern onderzoeksbureau toegang kreeg tot hun e-mail. Het bureau deed in opdracht van de burgemeester onderzoek naar het lekken van informatie over het Berechja-college.

Hakvoort en Woord hebben zich de afgelopen jaren alvast kunnen bewijzen, maar zullen nu toch echt op eigen kracht stemmen moeten trekken. De grote vraag is: redden ze dat? "Voor alle partijen is het sowieso een spannende tijd. Maar ik denk inderdaad dat voor de Urker Gereformeerde Partij het een bijzonder spannende tijd is", zegt lijsttrekker Jan Hakvoort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel