Gesprek met Liander over uitvallen straatverlichting

ALMERE • Wo 21 maart 2018 | 16:33 • Woensdag 21 maart 2018 | 16:33

De gemeente Almere gaat in gesprek met de directie van elektriciteitsbedrijf Liander over de stroomstoringen in de stad. Door die storingen viel de straatverlichting in verschillende wijken uit. Hoewel storingen niet goed te voorspellen zijn, wil de gemeente met het bedrijf praten over de service en de communicatie daarover. 

Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van het CDA. Het college erkent dat het in het recente verleden soms veel te lang heeft geduurd voordat een stroomstoring werd verholpen. Dat had onder meer te maken met een tekort aan technisch personeel bij Liander. Daarnaast moet het bedrijf verplicht voorrang geven aan het oplossen van stroomuitval bij woningen of bedrijven, boven storingen in de openbare ruimte.

Overigens schrijven B en W dat de gemeente al intensief contact heeft met Liander en geregeld op de hoogte wordt gehouden van hun planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel