Deze 14 stemmentrekkers hebben de meeste fans

FLEVOLAND • Vr 23 maart 2018 | 13:47 • Vrijdag 23 maart 2018 | 13:47

Veertien kandidaat-raadsleden hebben woensdag zoveel voorkeurstemmen gekregen dat ze plaats mogen nemen in de gemeenteraad.

Het gaat om vijf kandidaat-raadsleden in Lelystad, drie in Almere, drie in Dronten, twee op Urk en 1 in Zeewolde.

De meest opvallende verschuivingen vonden plaats in Lelystad. Zo ging Jop Fackeldey (PvdA) van plek 22 naar plek 2. De lijsttrekker van DENK werd verstoten door nummer 2, Ali Höke. 

Een overzicht per gemeente:

Almere


Aya Selman van de PvdA gaat van plek 14 naar plek 3. Annemieke Koopman van de SP gaat van plek 8 naar plek 2. Zoubida Bouljhaf van GroenLinks gaat van plek 6 naar plek 3. 

Dronten


Bij het CDA heeft Wilfried Groot Koerkamp, de nummer 11 op de lijst genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een plek in de raad. Chantal Sijtsma-van Nieuwkerk schuift van plek 5 bij Leefbaar Dronten naar een zetel. Bij de SP heeft Sjoukje de Leeuw, ook op plek 5, genoeg stemmers getrokken voor een zetel.

Lelystad


In Lelystad is lijstduwer Jop Fackeldey van de PvdA op basis van voorkeurstemmen gekozen. Hij stond op plek 22. Fackeldey heeft een afstandsverklaring getekend. Bahreddine Belhaj (plek 3) neemt zijn plek in.

Bij DENK is er iets opvallends gebeurd. De partij heeft maar 1 zetel, maar lijsttrekker Magdalena Charlot wordt van de lijst verstoten door Ali Höke, de nummer 2.

Bij Inwoners Partij Lelystad is Jeantiënne van der Hoek van plaats 5 naar plaats 2 gegaan. Bij D66 ging Diane Bergman van plaats 8 naar 2. Bij GroenLinks ging Judith Boertjens van plaats 3 naar 2. 

Noordoostpolder


Hier komen geen kandidaat-raadsleden op basis van voorkeurstemmen in de raad.

Urk


Freek Brouwer van de ChristenUnie is van plaats 10 naar plaats 2 gegaan. Frans Brouwer van Hart voor Urk ging van plaats 5 naar plaats 2.

Zeewolde 


Wenda Westerhuis van D66 gaat van plek 3 naar plek 2. 

Deze personen kregen geen of één stem:

Noordoostpolder


Richold Hosper (PvdA) - 1 stem
Frieda van Lune (PvdA) - 1 stem

Urk


Jacob Ras (Hart voor Urk) - 1 stem
Lucas Loosman (Urker Gereformeerde Partij) - geen stemmen
Tiemen Hakvoort (Urker Gereformeerde Partij - geen stemmen

Zeewolde


Wim de Putter (ChristenUnie) - 1 stem
Cyriel Rademacher (CDA) - 1 stem

In de andere gemeenten kreeg iedereen meer dan één stem. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel