Smartengeld voor gooien vieze onderbroek

ALMERE • Za 24 maart 2018 | 9:07 • Zaterdag 24 maart 2018 | 9:07

Een 38-jarige Almeerder moet van de Utrechtse rechtbank 200 euro smartengeld aan een politieman betalen omdat hij zijn besmeurde onderbroek in het gezicht van de agent gooide. 

De Almeerder was vorig jaar augustus ’s nachts aangehouden omdat hij een buurvrouw had bedreigd. Zij had zich uit angst in de bosjes verstopt. Op het politiebureau wierp de dronken man vervolgens zijn onderbroek met bruine vlek in het gezicht van de agent. 

De politieman claimde 375 euro smartengeld van de verdachte, maar de rechtbank hield het bij 200 euro. Daarnaast kreeg de Almeerder voor het beledigen van de agent en het bedreigen van zijn buurvrouw 40 dagen celstraf opgelegd, waarvan 36 dagen voorwaardelijk. Die celstraf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

De Almeerder betuigde tijdens de rechtszaak geëmotioneerd spijt over zijn gedrag. “Ik vind het ook erg triest. Ik schaam me er heel erg voor”, zei de man.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel