Gemeente wil mortuarium kopen vanwege het toilet

ZEEWOLDE • Ma 26 maart 2018 | 12:54 • Maandag 26 maart 2018 | 12:54

De gemeente Zeewolde wil het plaatselijke mortuarium kopen. Zeewolde is niet van plan om de rol van uitvaartondernemer op zich te nemen, maar wilde het pand graag hebben vanwege het toilet en de nutsvoorzieningen. 

De vorige eigenaar van het mortuarium heeft het gebouw op de begraafplaats aan de Dasselaarweg te koop aangeboden omdat het niet goed liep. Om diezelfde reden deed uitvaartorganisatie Yarden het pand in 2007 ook al van de hand. Yarden sprak toen over 'slechts zes opbaringen per jaar'. 

50.000 euro 


De gemeente heeft belang bij het gebouw omdat het beheer en onderhoud van de begraafplaats een gemeentelijke verantwoordelijkheid is. Bovendien wil de gemeente sanitaire voorzieningen kunnen bieden tijdens plechtigheden als dodenherdenking. Als de gemeenteraad akkoord gaat met een koopsom van 50.000 euro, is de gemeente de nieuwe eigenaar. 

In Zeewolde vinden ook weleens uitvaartdiensten plaats op plekken als kerkcentrum de Open Haven en kunstencentrum de Verbeelding, maar het mortuarium was wel de enige officiële locatie voor opbaringen en uitvaarten in het dorp. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel