Hardshock houdt het na twee keer al voor gezien

ALMERE • Do 29 maart 2018 | 13:21 • Donderdag 29 maart 2018 | 13:21

Het hardcorefestival Hardshock dat sinds 2016 op het Almeerderstrand wordt gehouden, gaat dit jaar niet door en heeft ook geen toekomst meer in de stad. Dat schrijft de organisatie van het muziekfestival op haar website.

Volgens de organisatie is de afgelasting volledig te wijten aan de gemeente en enkele politieke besluiten die zijn genomen. Dit wordt verder niet uitgelegd. Hardshock zegt alles in het werk te hebben gesteld om de 2018-editie door te kunnen laten gaan, maar ondanks alle inspanningen is dat niet gelukt. Een woordvoerder van de gemeente kon donderdag niet direct reageren op de beweringen van de organisatie.

2019 wordt 'stronger and harder'


Waar het festival in 2019 plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt, maar de organisatie zegt dat het dan zeker "stronger and harder" terugkomt.

Geluidsoverlast


Hardshock werd, voor het naar Almere kwam, tot 2015 gehouden bij de Wijthmenerplas bij Zwolle. Het festival vertrok daar, nadat de rechter had bepaald dat het geluidsniveau van het evenement omlaag moest. In de jaren daarvoor was er veel te doen over geluidsoverlast op de Zwolse locatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel