Gemeente doet aangifte tegen EuroParcs

DRONTEN • Wo 4 april 2018 | 13:04 • Woensdag 4 april 2018 | 13:04

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft aangifte gedaan tegen EuroParcs, omdat de vakantieparkbeheerder bouwregels zou overtreden. Europarcs bouwt volgens de gemeente onder meer nieuwe paden, wegen en ophogingen in resort Zuiderzee (voorheen Rivièra Beach). Daarvoor zijn geen vergunningen afgegeven.

Dronten heeft eerder tot twee keer toe de bouwwerkzaamheden van het bedrijf proberen stil te leggen. "Ondanks deze stilleggingen en opgelegde dwangsommen negeert EuroParcs aanwijzingen en zijn werkzaamheden voortgezet", zegt een woordvoerder van de gemeente. Met het stilleggen van de werkzaamheden wilde de gemeente naar eigen zeggen vooral de natuur in het Natura 2000 gebied beschermen. 

Dwangsom


De inmiddels verhoogde dwangsom is 50.000 tot maximaal 250.000 euro per overtreding. "De dwangsommen zijn zo hoog omdat daarmee voor de overtreder duidelijk is dat de delicten werkelijk een halt moeten worden toegeroepen." 

Naar aanleiding van de aangifte zegt EuroParcs met een advocaat te gaan overleggen. Wim Vos van Europarcs laat weten het liefst met de gemeente in gesprek te gaan om samen tot een oplossing te komen: "Ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen." Hij zegt dat de gemeente onduidelijk is over welke werkzaamheden met of zonder vergunning uitgevoerd mogen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel