Verbreding A6 bij Almere jaar eerder klaar

ALMERE • Vr 6 april 2018 | 17:02 • Vrijdag 6 april 2018 | 17:02

De verbreding van de A6 bij Almere zal ruim een jaar eerder klaar zijn dan gepland. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Eind dit jaar kunnen automobilisten al over de volledig nieuwe A6 richting Lelystad rijden. Halverwege volgend jaar is ook de verbreding richting Amsterdam af.

Volgens Rijkswaterstaat is de tijdwinst bij de werkzaamheden ontstaan door een combinatie van eerder beginnen met bepaalde voorbereidingen, een efficiëntere werkwijze, en een grotere inzet van de aannemer. Voor de aannemerscombinatie Parkway6 is het aantrekkelijk om de weg eerder op te leveren, aangezien dat betekent dat ze ook eerder uitbetaald krijgen.

Opsteker 


Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemt de snellere oplevering een enorme opsteker. “Het is belangrijk voor de mensen die hier elke dag langs rijden. En het is goed voor de economie van deze regio. Complimenten voor iedereen die bij dit project betrokken is.” 

"Het is een enorme opsteker voor Almere en de regio."

— Minister Cora van Nieuwenhuizen

Vier rijstroken


Als de werkzaamheden volgend jaar klaar zijn is de A6 over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed van twee naar vier rijstroken per richting. Op de weg wordt doorgaand verkeer dan gescheiden van lokaal verkeer. De doorstroming moet daardoor een flink stuk verbeteren. Op de hoofdrijbaan wordt de maximumsnelheid 120 km/u, op de parallelrijbaan wordt dat 100 km/u. 

Overlast


Voordat het zover is moet er nog wel een hoop werk worden verricht. Dat brengt overlast met zich mee, waarschuwt Rijkswaterstaat. Zo is vanaf vanavond de Waterlandseweg tien dagen afgesloten. Ook de afrit Almere Stad vanuit Amsterdam is tien dagen dicht. De andere kant op, richting Lelystad, is de oprit bij Almere Stad zelfs twintig dagen buiten gebruik.

In het weekend van 20 t/m 23 april zal de A6 tussen Almere Stad en het knooppunt met de olifanten geheel worden afgesloten. 

Almere - Lelystad 


In de toekomst zal ook het gedeelte van de A6 tussen Almere en Lelystad worden verbreed. De weg gaat daar in beide richtingen van twee naar drie rijstroken. De bedoeling is dat de werkzaamheden in 2021 beginnen.

Het feit dat de huidige verbreding bij Almere eerder af is dan gepland betekent niet dat er ook sneller begonnen kan worden aan het stuk tussen Almere en Lelystad. Dat komt volgens Rijkswaterstaat doordat het op dit traject nu nog om de voorbereidingsfase gaat, waarbij eerst verschillende vergunningen geregeld moeten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel