'Oneerlijk: wel reclamemast voor McDonalds, niet voor restaurant Onderweg'

ALMERE • Ma 13 december 2021 | 6:44 • Maandag 13 december 2021 | 6:44

Eigenaar Yu Chou van restaurant Onderweg in Almere zit met zijn handen in het haar. Zijn wegrestaurant is sinds de verbreding van de snelweg A6 minder goed bereikbaar en het bedrijf is bovendien vanaf de snelweg nauwelijks nog zichtbaar. Chou wil daarom, net als zijn buurman McDonalds, een hoge reclamemast plaatsen. Maar dat mag niet van de gemeente. Chou vindt dat de gemeente hem laat stikken. De ondernemer denkt dat hij het zonder een reclamemast financieel niet gaat redden.

Bij de laatste aanpassingen aan de A6 is er een metershoog talud opgeworpen tussen de snelweg en het restaurant. Ook zijn de op- en afritten verplaatst. Deze liggen nu veel verder van het restaurant verwijderd dan voor de verbreding van de snelweg.


Om automobilisten te laten weten dat hij er nog steeds zit, is een 22 meter hoge reclamemast belangrijk volgens Chou. Maar zijn aanvraag is afgewezen, omdat zo'n mast volgens de gemeente afbreuk zou doen aan de omgeving. Ook wil de gemeente Almere geen twee reclamemasten zo dicht bij elkaar hebben staan. Chou vindt dit gek, omdat het op veel andere plekken wel mag, zoals bijvoorbeeld verderop langs de A6 bij Lelystad. Hij vindt het dan ook oneerlijk dat McDonalds nu wel een mast heeft en hij niet. Een extra bord op de bestaande paal van McDonalds zou natuurlijk een optie zijn, maar volgens Chou wil de buurman daar niet aan meewerken.

Ongelijke behandeling
"Wij zijn Calimero. Ik denk gewoon dat ze toch geheime afspraken hebben met grote ondernemers en ketens. Ik zeg niet dat het zo is, maar zo komt het wel bij mij over. Dat zij heel veel voor elkaar kunnen krijgen en wij niet. Dat moet niet kunnen," aldus Chou.


Naar de rechter
De ondernemer kan nog bezwaar maken tegen de weigering van de reclamemast. Als het besluit van de gemeente definitief wordt, zou hij ook nog naar de rechter kunnen stappen. De ondernemer hoopt dat het zo ver niet hoeft te komen. "Loop een keer langs. Kijk wat er hier gebeurt en niet alleen maar van achter een bureau plannen schrijven en het lot van hardwerkende mensen daarmee bepalen", zegt Chou.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel