Onderzoek naar verbreding A6 Almere/Lelystad

FLEVOLAND • Za 23 oktober 2021 | 13:11 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 13:11

Een ingenieursbureau uit Deventer gaat onderzoeken hoe de verbreding van de A6 tussen Almere en Lelystad technisch het beste aangepakt kan worden. Met de opdracht van Rijkswaterstaat is een bedrag van bijna 400.000 euro gemoeid. In totaal hadden vier bedrijven op de opdracht ingetekend. De klus gaat naar Witteveen+Bos Raadgevende ingenieurs. Dit bureau gaat nu de benodigde zogenoemde 'tracébesluiten' opstellen en ook de gevolgen voor landschap en omgeving in kaart brengen.

De A6 tussen afslag Almere-Oostvaarders en Lelystad krijgt twee keer drie rijstroken, omdat er nu geregeld files ontstaan en in de toekomst Lelystad Airport goed bereikbaar moet zijn. Over drie jaar zou er sowieso groot onderhoud aan de weg plaatsvinden. Het is bedoeling de verbreding en het onderhoud nu tegelijkertijd uit te voeren.

In de plannen is straks de snelweg tussen Almere en Lelystad volledig verlicht. Op dit moment houdt de verlichting nog op bij het viaduct van de afslag Almere-Oostvaarders. Om de weg te verbreden, moet verder de brug over de Lepelaarstocht worden verbreed. Ook moet het viaduct van de Knardijk worden aangepast. Portalen boven de weg moeten worden verlengd en er komt ook een beperkt aantal borden boven en langs de weg bij. De oprit vanaf Lelystad naar Almere moet over de hele lengte twee rijstroken krijgen.

Van alle werkzaamheden moet tenminste 35 procent circulair en klimaatneutraal worden uitgevoerd. Om hieraan te voldoen, wil Rijkswaterstaat duurzaam asfalt gebruiken bij de aanpak van de A6. De werkzaamheden aan A6 tussen Almere en Lelystad moeten in 2024 starten. In 2026 zal het werk naar verwachting zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel