Boeren bezorgd over toekomstplannen Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Za 7 april 2018 | 11:36 • Zaterdag 7 april 2018 | 11:36

Zo'n 30 boeren rondom Schokland hebben besloten om als groep op te trekken rond de plannen voor Schokland. Dat laat LTO Noordoostpolder weten. Ze zijn bezorgd over de plannen om de grondwaterstand omhoog te brengen.

Want één van de plannen om het voormalig eiland te conserveren, is het bewaren van archeologische bodemschatten. Om dat voor elkaar te krijgen, moet de grondwaterstand omhoog. Een maatregel die tot zorgen leidt bij agrariërs, omdat ze bezorgd zijn over gevolgen voor hun gewassen. 

Collectief
LTO Noordoostpolder organiseerde deze week een bijeenkomst voor de agrariërs om ze bij te praten over de plannen voor Schokland. Zij gaven aan graag een collectief te willen vormen om samen een vinger aan de pols te houden. Bijvoorbeeld als het gaat om het zogenoemde peilbesluit; de toekomstige waterstand.  

Schadevergoeding
Dit besluit moet nog worden genomen en daarom raadt LTO de boeren aan om deze ontwikkeling in de gaten te houden en daarop te reageren zodra dat kan. Ook adviseert LTO de ondernemers om van tevoren een schadevergoeding af te spreken mocht er ooit sprake zijn van schade. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel