Burgerinitiatief voor spoorlijn Almere- Utrecht

ALMERE • Zo 8 april 2018 | 20:02 • Zondag 8 april 2018 | 20:02

Er moet een spoorverbinding komen tussen Almere en Utrecht. Dat vindt Ellen Mendelts uit Blaricum. Ze is een burgerinitiatief gestart op Facebook om de spoorlijn van de grond te krijgen.

"Het idee van de spoorlijn tussen Almere en Utrecht is al heel oud. Er is ook een stuk grond voor beschikbaar gehouden langs de A27. Maar het plan is nooit werkelijkheid geworden. Ik heb geen idee waarom", zegt Mendelts.

Ze vindt de verbinding tussen Almere, Huizen en Utrecht met het openbaar vervoer beroerd. "Of de bus staat in de file of de bus rijdt heel langzaam op de vluchtstrook. Er moet een railverbinding komen", vindt ze, "mét een station in Huizen". 

Ze wil met haar burgerinitiatief op Facebook de aandacht vragen van de politiek: "Ik wil de provincies overtuigen dat die bus geen goed alternatief is. Een railverbinding is reëel. Die moet op de politieke agenda komen". 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel