Jonge statushouder wint prijs 'Beste Talent 2017'

LELYSTAD • Di 10 april 2018 | 21:02 • Dinsdag 10 april 2018 | 21:02

De 20-jarige statushouder uit Eritrea Efrem Tekle heeft de race om het 'Beste Talent 2017' gewonnen. Hij ontvluchtte zijn thuisland ongeveer zes jaar geleden. De prijs is een initiatief van het Lelystads Akkoord, een samenwerkingsverband van de gemeente, de onderwijswereld, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt

Drie genomineerden


Efrem was één van de drie genomineerden, omdat hij volgens de jury een voorbeeld is van iemand die “leren en werken combineert en zich onderscheidt door zijn inzet.” Op dit moment volgt hij een MBO-praktijkopleiding en werkt hij als stagiair 4 dagen per week voor het Almeerse installatiebedrijf Breedveld & Schröder. Zoals het er nu naar uitziet krijgt Efrem na zijn stage ook een vaste baan bij Breedveld en Schröder.

Zijn eerste baantje kreeg Efrem bij de Lelystadse vestiging van KFC. De bedrijfsleider, Johan Tijink, zegt diep respect te hebben voor de ontwikkeling die de jongen heeft doorgemaakt.

Beste Leerwerkbedrijf 2017


De winnaar van de verkiezing Beste Talent is woensdagmiddag bekendgemaakt. In mei krijgt een bedrijf de titel “Beste Leerwerkbedrijf 2017”. Deze prijs is voor het bedrijf dat op de meest inspirerende wijze kansen biedt aan jongeren, door het aanbieden van een stage, werkervaringsplaats of leerwerkbaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel