Twee petities tegen Oostvaardersplassen

LELYSTAD

Ruim 38.000 mensen hebben een petitie ondertekend voor de Stichting Welzijn Grote Grazers. De handtekeningen worden maandagmiddag overhandigd aan de Flevolandse commissaris van de Koning, Leen Verbeek. Dat meldt Yvonne Bierman van de stichting. Ze wil dat er een einde komt aan 'de honger die elke winter heerst' in de Oostvaardersplassen. 

Dinsdag wordt er nog een petitie overhandigd, maar dan in Den Haag aan de minister van Landbouw, Carola Schouten. Deze petitie van bioloog Patrick van Veen is bijna 123.000 keer ondertekend.

De Stichting Welzijn Grote Grazers hield zondag in het centrum van Lelystad een stille tocht voor de dode dieren.

reacties (9)

 • /+/

   

  Ooit begon het als stadsboerderij met een aantal biologische boeren die hun zaakjes prima op orde hadden. Toen kwam ene meneer Vera en bestond er eventjes twee soorten beheer naast elkaar. De boeren deden het echter veel beter en daarom moesten die weg. Meneer Vera kreeg ruim baan met zijn experiment. De conclusie mag nu wel getrokken worden dat zijn experiment mislukt is. Wat mij betreft weer ruim baan maken voor de biologische boeren!

  reageer
 • Tsja

   

  Hoezo mislukt???

 • Els

   

  De "echte" dierenliefhebbers zijn weer bezig!! Maar ze hebben werkelijk geen verstand van de natuur. De grootgrazers mogen niet afgeschoten worden, niet dood gaan van de honger, niet dood gaan van de kou, niet doodgaan omdat ze te zwak zijn. Nee, de grote grazers moeten bijgevoerd worden zodat er straks meer grote grazers in de OVP komen en die arme beesten straks hun kont niet meer kunnen keren. Onze "echte" dierenvrienden hebben geen idee wat ze de arme dieren aandoen. Hebben deze "echte" dierenliefhebbers wel eens gekeken op de Veluwe? Hoe de herten en everzwijnen afgeschoten worden? Zodat het hun aantallen beheersbaar blijven?? Of hebben ze daar ook staan huilen en jammeren.... zucht. Wordt een beetje moe van deze "echte" dierenliefhebbers met "kennis van zaken".

  reageer
 • jarren

   

  Sammie: Echte natuur gebieden hebben hekken en hebben deze nodig om de dieren te beschermen tegen deze so called dieren beschermers.

 • Ed

   

  Je hoefde toch niet te ondertekenen? Iets te overtuigd van je eigen gelijk misschien?

 • Mars

   

  'Natuur.

 • Sammie

   

  Echte natuurgebieden hebben geen hekken! !!!!

 • Mike

   

  Misschien 'n petitie opzetten om al die actievoerders te stoppen.

  reageer
 • Mike

   

  Neen beste Merreha. Dat er mensen voor de OVP opkomen vind ik prima. Alleen hun manier van, getuigd van grote domheid. Voeren zonder erbij na te denken of die beesten er wel tegen kunnen, acties op de snelweg (strafbaar) en mensen van SBB bedreigen. Op die manier bereiken ze niets dus daarom zou 'n de petitie om die (domme) lui te stoppen goed zijn.

 • Simone

   

  Je hebt helemaal gelijk.

 • Merreha

   

  Wat wil je met deze reactie zeggen ? Vind je hun actie onzin ? Of interesseert het je niets wat er in de OVP plaats vindt. Als dat laatste zo is, respecteer dan dat anderen zich er wel druk om maken.

 • ./\/\.

   

  Vaak hoor je het verwijt dat de OVP geen natuur is, maar in feite een soort veehouderij. Daar zit een kern van waarheid in, maar bijvoeren zal dat in mijn ogen alleen maar versterken. Los daarvan zijn bepaalde activisten raar volk: als het eenmaal in actie komt gaan de oogklepjes op, en heeft de veranderende werkelijkheid geen invloed meer. Actievoeren is dan een doel op zichzelf geworden.

  reageer
 • Henk

   

  Waarom geen petitie voor jachtverbod op de Veluwe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Hebben ze zelf ook een idee hoe ??
  Of is het gewoon zo van: ZE moeten wat bedenken, want WIJ hebben geen flauw idee ?

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Leuk hoor, al die petities. Zo goed over nagedacht ook. De dieren mogen niet dood door na lijden te verhongeren. Dat zal een enorme toename met zich meebrengen. De dieren mogen niet worden afgeschoten, want dat is ook enorm zielig. Wel een stuk minder zielig dan verhongeren. Maar afschieten is niet natuurlijk. Oh nee, we geven niets om natuur, want in Nederland hebben we geen natuur. We geven om dieren, niet om natuur. Verdorie wat moeten we met al dat levende vlees? De slager dan maar?

  reageer
 • Johannes

   

  Gewoon de Oostvaardersplassen opheffen, maar dat betekend dan wel, dat alle dieren ook weg moeten. In de praktijk is dat opruimen, want al die zogenaamde dieren liefhebbers, kunnen en willen er zelf thuis niet voor zorgen.

  reageer
 • ronald

   

  De beste manier om dit op te lossen is rigoureus afschieten van de zwakste dieren en chemische castratie ,het verplaatsen of bijvoeren is niet de oplossing anders staan we over 2 jaar weer de wegen te blokkeren

  reageer
 • asjemenou

   

  Andere oplossing is om diegene die al deze overlast veroorzaken een meldplicht te geven dat ze zich 2x per dag in het weekend moeten melden op het politiebureau van hun woonregio. (Overlast is in deze : bewust vervuilen van een natuurgebied, autowegen blokkeren, levensgevaarlijk op vluchtstroken rijden, illegaal hooi storten in de natuur etc etc). Dan kunnen de boswachters gewoon en onbedreigd hun werk doen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert