Vakbonden dreigen met nieuwe stakingen streekvervoer

ALMERE • Ma 16 april 2018 | 20:48 • Maandag 16 april 2018 | 20:48

Vakbonden FNV en CNV dreigen opnieuw te gaan staken in het streekvervoer. Volgens de vakbonden komen de werkgevers nog niet tegemoet aan de eisen van de werknemers. De werkgevers zeggen dat ze meer tijd nodig hebben om de voorstellen te bekijken. 

De werkgevers krijgen van de vakbonden een week de tijd, anders gaan 12-duizend chauffeurs en machinisten in het hele land op 30 april en 1 mei staken.

Werknemers in het streekvervoer willen vooral dat er wat gedaan wordt aan de te hoge werkdruk. Volgens de vakbonden hebben ook reizigers dagelijks last van vertragingen en rituitval als gevolg van de te krappe rittijden van de chauffeurs en machinisten. 

Het streekvervoer zou eerder dit jaar toch ook staken?


In januari werden er al stakingen aangekondigd, maar deze werden afgelast omdat de werkgevers toch weer om de tafel wilden met de vakbonden. Toen werd er al afgesproken dat de lonen in drie jaar tijd met 8,3 procent worden verhoogd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel