Politie verhoort op korte termijn 20 OVP-actievoerders

LELYSTAD

De politie gaat ongeveer 20 mensen verhoren die ervan verdacht worden werknemers van Staatsbosbeheer en de politie te hebben beledigd en bedreigd. Dat meldt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

De verdachten kregen eerder al een brief thuis met daarop de "uitnodiging om verhoord te worden" en dat gebeurt 'op korte termijn'.  

Er zijn aangiftes gedaan tegen de verdachten. De meeste aangiftes gaan over beledigingen en dreigementen op sociale media.


 

reacties (36)

 • Trix Berger

   

  Wat is er gebeurd met alle aangiften wegens grove nalatigheid en mishandeling van de dieren?Alles staats, politie, justitie, staats bosbeheer!
  Geloofd er nog iemand in een democratie?
  Als ik in Lelystad of Almere zou wonen, zou ik me kapot schamen!Wanneer doen jullie die oogkleppen eens af.

  reageer
 • Marcel

   

  De politie is geen liefdadigheids organisatie net als het OM, wij hebben dingen over corruptie en belangen verstrengelingen aangekaart, we hebben het geweten, het ziekenhuis ingeslagen, poging tot moord op familie, koopwoningen totale los geslagen, maanden vast gezeten zonder verdenking, 45 van onze huisdieren op gruwelijke wijze gedood, een brandbom in onze woning gegooid, bedreiging met de dood, verboden om aangifte te doen, boodschappen op de woning van zwijg of sterf ( zie voorpagina AD 8 maart) getuigen worden bedreigd en verboden om te getuigen de lijst dermate lang een normaal mens zou levenslang vast zitten en de overheid denkt het te mogen.

  Ze vertegenwoordigden op alle vlakken hele andere belangen binnen onze overheid.

  reageer
 • Ellen Offermans

   

  Mensen zijn al jaren gefrustreerd over het beleid van de Oostvaardersplassen. Ze worden niet gehoord, dingen worden verdraaid en uiteindelijk veranderd er niets ten gunste van de grote grazers. Door die frustratie kan iemand misschien iets zeggen wat te ver gaat, maar dat is een gevolg...pak de oorzaak maar eens aan. Dan moeten jullie bij hele andere mensen zijn.

  reageer
 • margreet snaterse

   

  Omgekeerde wereld dit, dierenleed is strafbaar niet de mensen die dit willen voorkomen. Pak de dierenmishandelaren aub aan, zo vaak staan er filmpjes op Facebook waar weer een dier wordt mishandeld voor de gein. Politie richt je aub op alle misdadigers die vrij rondlopen. Als dierenliefhebbers de dieren nu willen onderbrengen is dat een heel goed initiatief, dan blijven ze tenminste nog leven, de dieren in de OVP zijn toch van niemand??
  De "heksenjacht" van SBB op burgers met goed initiatief is volledig geëscaleerd, bovendien doet SBB alles in het geniep, kadavers opruimen als er geen organisaties langs komen om te controleren en te kijken wat er aan de hand is. Triest dit land.

  reageer
 • Monique

   

  De politie zou de mensen van het sbb moeten oppakken en beboeten en niet deze helden, die wel opkomen voor deze arme dieren.

 • mf

   

  Dierenleef strafbaar?
  De dieren zijn ook niet van 'iemand'. Je kan ze je ook niet toe-eigenen.
  Daarnaast ruimt SBB niet in het geniep de kadavers op. Je kunt er gewoon heen en dan zie je dat ze de kadavers in een kar stoppen. Niks geheims aan.

 • John

   

  Wat triest is, is het feit dat je blijft mekkeren over iets waar het punt allang van is gemaakt en dat tijd nodig heeft. Kennelijk denk je dat dit even wordt opgelost. Wat ook triest is, is dat er nu meer leed door jullie wordt veroorzaakt dan noodzakelijk is door bijvoeren met verkeerd hooi, bloemen met plastic neerleggen ed. Heb ik het nog niet eens over de domme en criminele langzaam aan actie. Wat ook triest is, is de benadering van goede en deskundige SBB medewerkers. Respect voor dieren is kennelijk van hoger niveau dan voor mensen. Ik zou zeggen hou op met klagen, zoek andere hobby en blijf hier vooral weg.

 • rob

   

  mij werd gisteren de brief overhandigd door de politie hier in vlaardingen , ik moet dus 18 april ( morgen ) naar lelystad voor verhoor

  reageer
 • Sander

   

  Nice, en dan hopelijk niet om onrust te schoppen! Wij lelystedelingen zijn al te aardig door meerdere dagen per maand op te offeren voor jullie demonstraties.

 • laat alle reacties zien
 • Sabrina

   

  Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben NIET tegen SBB. Ze doen zeker wel goed werk. Alleen niet op de OVP.

  Wie zijn wij? Wij zijn mensen die dieren hoog hebben zitten, van mensen die werken met dieren (sommige al meer dan 30 jaar) en mensen die dieren opvangen en weer gezond maken. Maar ook mensen die een groot hart hebben voor de dieren. De grootste groepen op fb hebben nu al meer dan 50.000 leden. Ikzelf werk alweer 15 jaar met paarden en loop al bijna 25 jaar rond tussen de paarden. Daarnaast ook een management opleiding paardenhouderij gevolgd en diploma in stalmedewerker en instructie diploma.

  Dit is het punt waarmee we zitten, met het beleid van SBB richting ovp.
  Er staan (oke stonden, afgelopen 3 a 4 maanden zijn er meer dan 3.000 dieren doodgeschoten) 5.000 dieren op een stukje grond wat ooit is ontworpen voor 500 en echt niet meer dan 800. En dan nog met verstandig fok en beheer beleid. Nu worden de dieren aan hun lot overgelaten. Ze fokken maar door, eten in de zomers giftige planten waardoor ze alleen maar ziek of zwak worden. Want er is namelijk niks anders te eten dan die giftige planten. Vervolgens start de herfst en sterft dit kleine beetje "eten"' ook nog eens. De dieren die al niet klaar zijn voor de winter moeten opeens nog harder "vechten" om te overleven. Vervolgens begint het grote lijden. Wekenlang zonder eten. En zodra ze niet meer op hun benen kunnen staan worden ze doodgeschoten (even daargelaten of het met 1 goed schot lukt of dat ze er 3 nodig hebben) En dat zijn de dieren die mazzel hebben.
  Of te wel; er worden dieren doodgeschoten die anders helemaal niet "zwak" zouden zijn. Mijn mening? Alles eraf en onderhoud door schaapskuddes. Of nog een optie: gewoon het hele jaar goed voeren, dan vangen en verplaatsen en/of verkopen. Kleine kuddes bewaren van de grote grazers (na diverse controles ook echt gezond zijn verklaard door een goede DA) en met die zorgen dat OVP niet dichtgroeit met gras voor de vogels die jullie zo graag willen zien (en die nu allemaal pleite zijn) Is dat niet mogelijk? Kuddes verkleinen en dan elk najaar beesten uitzoeken en naar de slacht brengen. Heerlijk biologisch vlees... En vinden jullie dat niet natuur genoeg? Laat dan wolven en beren los. Alleen dan kan je niet echt meer wandelen of schaatsen in dit "prachtig gebied"... [voor de domme onder ons, SNEER...]

  De opmerkingen zoals “de dieren zijn in winterstand” is pure onzin. Paarden en koeien hebben zoiets niet. En de opmerking “het zijn wilde dieren” klopt ook niet. Deze grote grazers (paarden en koeien) zijn ooit gekocht van diverse fokkers, op een vrachtwagen gezet en losgelaten in de OVP. Ze waren allemaal mensen gewend.

  En zo kan ik, en met mij vele andere mensen, nog uren doorgaan.

  reageer
 • Sander

   

  En je denkt dat die ''tamme dieren'' van toen nog leven? Nee, die generaties zijn verwilderd, dat is ook waarom je niet nu naar het gebied kan gaan, en dezelfde interactie kan hebben met een dier vergeleken met bijvoorbeeld een dier op een manege. Als je ooit in de Oostvaardersplassen bent geweest weet je dat dit waar is, de dieren vertonen een heel ander gedrag, zoals dat in de natuur het geval is. Het zijn geen knuffeldieren.

  Op je overige gebrabbel ga ik overigens niet in. Het is nogal lastig te lezen door je manier van schrijven.

 • Piet

   

  wij werken met dieren........zijn jullie slager dan?

 • Zonnestraaltje1978@gmail.com

   

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Boos

   

  Een dier in nood moet je helpen . Ik kan echt nergens vinden dat konikpaarden en heckrunderen daar niet onder vallen . Het staatsbosbeheer heeft zich niet aan het managementplan OVP gehouden geen reactief beheer ze schieten nu zelfs nog terwijl de dieren zwanger zijn . Niet genoeg beschutting waardoor veel dieren in de vrieskou het niet overleefden . De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de uitvoering en het dierenwelzijn en daar hoort voeren bij . ZORGPLICHT .

  reageer
 • Hector

   

  Dan moet je geen natuur willen hebben, zo werkt het nou eenmaal.

 • Sylvia

   

  Ik h3b filmpjes gezien
  Van een arestatie. Die was echt niet terecht
  Dus wat doen ze tegen de agenten .die een man met drie man vast hebben .en een vuistslag kreeg ??
  En porren met gummieknuppels.
  Mischien moeten jullie de filmpjes even bekijken..

  reageer
 • Piet

   

  Ik was er bij Sylvia ipv filmpjes kijken. Die man schopte een agent dus terecht dat hij werd aangehouden. Goed dat deze 20 nu opgepakt worden, lekker en strafblad voor flexibele principes (want ze gingen ook broodjes hamburger eten na afloop)

 • Jolanda

   

  Tussen zeggen en doen is heel verschil. En de politie doet er verders niks mee. Jullie zullen een waarschuwing krijgen. En er word proces verbaal op gemaakt en thats it. Dont worry be Happy. en laat de andere maar lekker roepen. ook die krijgen hun deel..

  reageer
 • Tsja

   

  Nee hoor is niet vreemd, dat is de werking van de natuur... die verschrikkelijk verstoord wordt door een groepje hypocrieten die alleen maar vanuit de emotie ageren. Waar geen gesprek mee te voeren is en dan ook nog eens de boel vervuilen....

 • Jolanda

   

  Er zijn aangiftes gedaan tegen de verdachten. De meeste aangiftes gaan over beledigingen en dreigementen op sociale media.(dat zijn dus woorden dus TEXT) zie nergens staan dat over rijden op de vluchtstrook is of van dumpen afval........Maar dumpen afval deed SBB toch al, Dierlijk afval op de OVP zelf, ik zie niks anders dan dat ze karkassen aan opruimen zijn, dierlijk afval waar ze zelf voor hebben gezorgd...Beetje vreemd niet..

 • Asjemenou

   

  Nee hoor Jolanda..... er zijn bewijzen op beeld waarom duidelijk te zien is dat mensen bedreigd worden, kruisvormig afval wordt gedumpt in een datuurgebied, parkeer overtredingen begaan zijn, langdurig zonder reden op vluchtstroken gereden is.... dat zijn allemaal strafbare feiten waar sancties op moeten volgen volgens de wet. Of vinden jullie natuurterroristen dat jullie groepje boven de wet staan?

 • JJ

   

  Van mij mogen jullie keihard aangepakt worden. Ga weg met jullie irritante acties. Van mij hoeven ze niet. Kijk eens verder dan je neus lang is. Ik reed net weer door de OVP en de meeste dieren zien er goed en levendig uit. En er moet ook natuurlijke uitval zijn.

  reageer
 • John

   

  Stakker! Misschien toe aan een bril?

 • Jolanda

   

  Jij ben zeker de leukste thuis

 • Karin

   

  Jij bent niet goed...

 • Karin

   

  Jij kijkt dus echt niet verder dan je neus. Meer dan 3000 doden is normaal dus. Als ze jouw opsluiten in een huis zonder voedsel van oktober tot april, wat denk je dat er met jou gebeurt???
  Ook natuur zeker???

  Gebruik je verstand zeg!!

 • Goed zo! Je kunt niet ongestraft tekeer gaan en bedreigen, het zal je leren

  reageer
 • Jolanda

   

  Of niet

 • Danielle

   

  Wanneer worden de aangifte tegen verwaarlozing en het niet helpen van een dier in behandeling genomen? Hoe onafhankelijk is het O.M. ?

  reageer
 • Mick

   

  Mooi! Aanpakken die gasten.

  reageer
 • Sander

   

  Inderdaad, levens vernielers, mensenlevens zijn ook levens. Denk je dat je iemands leven niet verziekt als je hem/haar bedreigd met de dood en de lol uit zijn werk haalt?
  Hypocriet dit.

 • Jolanda

   

  Je bedoel SBB ,ja groot gelijk heb je ;-)

 • Trudy de Bie

   

  Je bedoelt aanpakken die levens vernielers!

 • sander D

   

  Grote grazers dood laten gaan van de honger in de OVP kan in deze maatschappij niet , zo jaag je mensen in een harnas . Er is volgens mij maar een oplossing : BESTUURDERS NEEM EEN BESLUIT .

  reageer
 • kees d.

   

  Jullie wilden aandacht!! Nu krijgen jullie aandacht van Justitie en is het weer niet goed.

  reageer
 • Jolanda

   

  Aangifte voor een bedreiging is een wassenneus Tegenwoordig.

 • John

   

  Afschot wilde zwijnen op de Veluwe was ruim 4500. Daar hoor je ze niet over!!! Geeft maar weer aan dat ze geen idee hebben over wild in NL en zich alleen maar vervelen en totaal geen levensdoel hebben.

  reageer
 • mf

   

  @nelleke: hoezo 500? Er leven er nu toch nog 2000. Dus is er eten genoeg voor 2000 dieren. De natuur regelt dat prima zelf. En als het afschieten zo'n probleem is, dan stoppen we daar toch mee? Dat doet SBB juist vanwege eerdere protesten.
  @jopie. Nee 7 maanden stress omdat achter iedere boom een jager kan staan. Niet weten of morgen je broertje/zusje of ander familielid nog leeft. Dat is feest!

 • Nelleke

   

  Het gaat niet over het afschot, het gaat over het begeren van het gebied! Er lopen op een gebied waar voor 500 grazers eten is, 5200 grazers!! Dan sterven dieren een hongerdood! Raar hè! En dan als ze doordat ze uitgemergeld zijn niet meer op de poten kunnen staan, krijgen ze uiteindelijk een paar dagen voor ze de hongerdood sterven, een schot! Nounou, wat een beleid, wat een natuur!!

 • jopie rutting

   

  maar die hebben geen hongerdood geleden !!!!

 • Frits

   

  ze roepen dat je t recht hebt om te demenstreren , roep je boe zegt oom agent dat is beledeging . nog steeds maar geloven dat we in een rechtstaat wonen hier ?? .vergeet t maar heel langs zakken we af naar een dictatuur in dit land .

  reageer
 • ./\/\.

   

  Eieren gooien, geweld gebruiken, hekken vernielen, beledigen en doodsbedreigingen. Orde verstoren. Dieren teveel voeren en de dood in helpen door koliek, nee dat moet allemaal maar kunnen toch? Want alleen jullie mening is de enige juiste en daar moet en zal iedereen zich aan conformeren.

 • Ad

   

  Jullie wilde zoveel mogelijk aandacht ? Heeft het iets opgelost of die richting uitgestuurd ?
  Ga een dialoog aan en verdiep je in de daadwerkelijke problematiek. Het evenwicht aan dieren is volledig weg in de Oostvaarder plassen.
  Voortaan iets minder de geldingsdrang van jezelf laten prevaleren. Jullie reactie naar de boswachters en politie toe was compleet respectloos !

  reageer
 • Jaap

   

  Gelukkig leven we in een rechtsstaat en kan de onafhankelijke rechter in alle rust beoordelen of op een juiste manier gebruik is gemaakt van de vrijheden die we met zijn allen hebben. Bijvoorbeeld om te beoordelen of het (nu nog) vermeend beledigen en bedreigen van medemensen en het vernielen van andermans eigendommen daar bij hoort. Democratie, de rechtsstaat, houdt immers in "vrijheid in gebondenheid" (de rechtsregels). Je mag ook zeggen wat je wilt, maar achteraf moet je er in voorkomend geval wel verantwoordelijkheid over afleggen. Een daartoe wordt je nu uitgenodigd. Helemaal niet gek dus, hoort er gewoon bij. Wees dus blij dat je niet in een bananenrepubliek woont, maar in een rechtsstaat.

  reageer
 • Sander

   

  De laatste keer dat ik checkte was Nederland nog altijd een democratie. Waar zit jij met je hoofd?

 • Frits

   

  je bedoeld in een dictatuur , waar in niks meer kan gezegd worden want dan slepen ze je voor de rechter of krijgt meteen bon . zo iets he .

 • Stevie

   

  Goed zo. Hard straffen graag.

  reageer
 • René

   

  Wat een kleinzieligheid, ...

  Hans-Erik en Jan Griekspoor zullen zich wel in zijn nopjes voelen.

  reageer
 • ./\/\.

   

  Terecht. We zijn jullie demonstranten nu wel zat. Denken boven en onder de wet te staan. Stop maar met vernielen, besmeuren, beledigen, lastigvallen en zeuren. Eerst hadden jullie een goed punt en dankzij jullie is er nu eindelijk actie voor een beter OVP, maar nu zijn jullie kinderachtige zeurpieten geworden die blijven doordrammen. Compleet overtuigd van eigen gelijk en geen zinnig woord mee te voeren. Goed dat jullie nu aangepakt worden. Het is nu wel eens klaar.

  reageer
 • Sam

   

  SBB doet het zelfde compleet overtuigd van eigen gelijk

 • Els

   

  Meer dan terecht...En voortaan lekker wegblijven!!! We zijn jullie meer dan zat

  reageer
 • Job

   

  Wie kaatst, kan de bal verwachten.

  reageer
 • Jan

   

  "Het wordt steeds gekker!" Inderdaad het demonstrantenvolk wordt steeds gekker, het denkt boven de wet te staan, vernielingen aan te mogen richten en mensen te mogen beledigen en zelfs bedreigen. Een kleine groep beroepsdemonstranten dat zich overal laat zien waar geprotesteerd moet worden. Het kost de gemeenschap handen vol met geld en kan men straks weer demonstreren dat de belasting omhoog moet vanwege dit soort wangedrag.
  Je zou wensen dat de overheid eens keihard ingrijpt, flinke straffen uitdeelt en de kosten verhaalt op de actievoerders.

  reageer
 • Nadia

   

  Precies. Deze zelfde mensen staan vooraan als het gaat om zwarte piet, het vliegveld en iedere andere onzinnige discussie. Misschien is het een idee dat ze gewoon eens aan het werk gaan zodat anderen dat ook ongestoord kunnen doen. Hulde aan de SBB medewerkers, die ondanks alles hun werk blijven uitvoeren. Gisteren nog gezien hoe ze bosjes bloemen bij de hekken moesten opruimen. Bloemen verpakt in plastic, want het interesseert deze 'actievoerders' echt geen fluit - ze gooien alles maar gewoon neer. Stelletje mafketels.

 • Chris

   

  Goeie zaak.
  Je mag het best ergens niet mee eens zijn maar hou respect en wees anderen niet tot last. Belediging, zwart maken, verkeershinder en over hekken klimmen horen daar niet bij.
  Punt is gemaakt... Dieren worden bijgevoerd en plan voor hoe verder wordt aan gewerkt. Wacht dat af en PRAAT vanuit daar verder. Laat mensen die beleid uitvoeren met rust (politie en dan) en klaag bij de beleidsmakers. Iedereen heeft de zelfde intentie, welzijn voor de dieren en mooie natuur. Dat de wijze waarop anders is... Maar daarover kan je in discussie gaan op een normale manier

  reageer
 • Jan

   

  Denk dat die mensen het flink in de broek doen, denk zelf dat dit ze wel op een flinke "foei" komt te staan!

  reageer
 • Henkb

   

  Misschien dachten ze dat ze boven de wet konden staan. Eigen schuld, dikke bult.

  reageer
 • Tuuk

   

  Gedraag je gewoon dan hoef je ook niet van je bed gelicht te worden!!!

  reageer
 • Lelyburger

   

  Oh nee toch?! Je komt op voor arme beestjes, je uit wat bedreigingen tegen een persoon die gewoon zijn werk doet en bent nu gepikeerd? Heel begrijpelijk! Mensen als dit staan boven de wet. Die moeten we beschermen. Vooral tegen zichzelf. Ga de dialoog aan, maar ga niet als een debiel jezelf misdragen en vervolgens zeggen dat u onrecht word aan gedaan. De situatie is vervelend, verdient geen achoonheids prijs, maar als u alles zo goed weet had u op die functie moeten solliciteren. U bent vergelijkbaar met de ouders die scheldend en tierend langs de kantlijn staan bij de voetbalclub. Ga u schamen, bied excusses aan en vertoon u 3 jaar niet in het openbaar. Schandalig volk!

  reageer
 • Rolf

   

  Goed zo! Aanpakken die aandachttrekkers

  reageer
 • Peter

   

  Prima.heel goed nieuws.opsluiten die sukkels

  reageer
 • Sander

   

  ''Het wordt steeds gekker'' Ja, want mensen beledigen en bedreigen is niet gek. Omgekeerde wereld dit, heel erg hypocriet ook. Bovendien zitten ze de dieren, natuur, en inwoners dwars. Ik zou zeggen hard optreden om een voorbeeld te stellen en geen verdere acties meer toestaan, het punt is nu wel gemaakt. Als ze zich niet kunnen gedragen verdienen ze het niet om te kunnen protesteren en de dag te verzieken van mensen die wél van het gebied genieten (spoiler alert: dat zijn er meer dan het aantal mensen dat tegen is, ga maar eens op een willekeurige dag naar de Oostvaardersplassen. Ik zie er altijd genoeg mensen die daar heen gaan om van het gebied te genieten) Inb4 berichten als ''hoe kun je nou genieten als er dode dieren liggen'' nou, omdat karkassen blijven liggen, dat is goed voor de natuur en overige dieren. Prachtig om te zien hoe dit in de Oostvaardersplassen kan, en hoe goed diersoorten hierop reageren. Er is geen gebied in Nederland dat meer dieren kent, dat zien jullie als minpunt, maar het is feitelijk gezien de kracht van het gebied, als het gebied zo onbewoonbaar was zoals beweerd wordt zouden er immers niet zoveel dieren (ook vogels, insecten, etc) zijn. Andere natuurgebieden in Nederland zijn ook ommuurd, aangezien er geen oernatuur is in nederland. Hoewel daar ook actief wordt afgeschoten is er een minder grote diversiteit op verschillende plekken. De oostvaardersplassen is nog altijd een enorm belangrijk gebied voor onder andere vogels, de meren zitten vol vis en leven floreert er.
  Dit is de natuur op zijn hoogtepunt.
  Overigens ben ik wel van mening dat er teveel dieren zijn, en helaas komen er door de demonstranten en hun door angst gecreëerde ''oplossing'' van het bijvoeren alleen maar meer dieren bij. Die niet afgeschoten mogen worden omdat deze te sterk zijn geworden omdat de winter en de daarbij volgende gevolgen, namelijk de dood voor een gedeelte van de kudde, buiten spel zijn gezet. Hopelijk wordt er een uitzondering gemaakt, zodat toch een gedeelte van deze dieren afgeschoten mag worden, anders wordt het leed van de dieren alleen maar groter. Daarnaast is castratie een oplossing, niet omdat de demonstranten met hun onmenselijk gedrag dat eisen, maar omdat dit al voor deze drama een punt van discussie was. Samenvattend, de demonstranten hebben niks goeds veroorzaakt, eerder een haat bij de lokale bevolking (onze boswachters bedreigen, welk monster doet dat, wie geeft je het recht dat te doen?) evenals dat ze veel geld hebben gekost (politie, onderzoeken, etc) chapeau dus, zijn jullie hier nou echt trots op? En hoe leggen jullie dit uit aan jullie kinderen? ''De wet overtreden mag, maar alleen als ik het doe!'' lekker logisch, nou fijne dag hè.

  reageer
 • w.berkouwer

   

  Vooropgesteld ,bedreigingen zijn nooit goed te praten,de beledigingen van jullie kant daarintegen zijn zeker ook niet mis.Als er geen grote grazers waren geplaatst maar gewoon de begrazing laten doen door ecologische boeren zoals voorheen was er geen enkel probleem .Of als de kuddes goed waren beheerd dmv geboortebeperking,mannelijke kuddes oid of desnoods door echt vroeg reactief afschot in het najaar,maar niet eerst beesten maanden laten lijden en op de laatste dag afschieten,dan was er weer geen enkel probleem geweest.Van het bijvoeren komen er geen beesten bij hoor,de beesten waren al drachtig voor ze gevoerd werden,Ik denk dat de demonstranten wel wat goeds hebben veroorzaakt,er wordt nu daadwerkelijk naar het probleem gekeken ,Er zijn al heel veel jaren mensen bezig om het op de nette manier te doen maar elke keer zijn ze zoet gehouden,van het kastje naar de muur gestuurd en alles zo veel mogelijk in een doofpot gestopt.Dan kunnen er twee dingen gebeuren,mensen geven het op(en daar hoopte ze op)of het escaleert.Dat enorme belangrijke gebied voor vogels kwam ook niet echt naar boven bij de laatste tellingen van Sovon,tegenovergesteld er is geen gebied waar de hoeveelheid vogels zo hard terugloopt als bij de OVP.En dat terwijl het zo mooi was voor de grazers kwamen.Ik vraag me oprecht af hoe kan je het een mooi gebied vinden om te wandelen als je constant geconfronteerd wordt met creperend vee.Een kadaver een keer tegen komen heb ik geen problemen mee .En de haat van de lokale bevolking?,want die werden twee keer wat opgehouden in het verkeer en verder waren de demonstraties aangekondigd dus kun je het vermijden.Ik vind het vreemder dat de lokale bevolking kennelijk of nooit in de OVP komt of apathisch is.En ja ik ben er trots op dat ik twee keer met mijn kind bij de demonstratie ben geweest,okay ik heb niet bedreigd,vernield en hopelijk niemand beledigd.

 • risseeuw

   

  De Oostvaardersplassen was een prachtig gebied met zeer vruchtbare bodem en veel mogelijkheden voor diverse gewassen maar verworden tot een monocultuur van graasbestendige grassoorten. Door deze vruchtbare bodem en de extra bemesting van 4000 a 5000 grazers en ganzen is er in de periode eind mei tot oktober voldoende vreten voor de dieren maar hierna gaat het dus elk jaar totaal mis. Oplossen door actief beheer en populatie terugbrengen voordat de grote crepeershow begint.
  En hoe kan je met droge ogen vertellen dat er buiten de OVP minder diversiteit is? de Natura-2000 soorten zijn er in een sneltreinvaart achteruitgehold of verdwenen en er rest niets dan gras en grazers, de waterkwaliteit is van zeer slechte kwaliteit waar slechts karpers zich weten te handhaven.

 • Carry

   

  Natuur met een hek er omheen. Ik krijg toch echt de indruk dat mensen met reacties zoals de jouwe niet weten waar ze over praten. Dieren laten verhongeren is tegen de wet! Maar voor de OVP mag alles. Ze mogen de verantwoordelijken voor het uithongeren van deze dieren wat mij betreft op dezelfde manier behandelen als ze deze weerloze dieren doen.
  Raar toch dat mensen die voor weerloze dieren opkomen de zwarte Piet toegespeeld krijgen.
  En ze hebben dit al jaren op een normale manier aangekaart. Maar de verantwoordelijken hebben een bord voor hun kop.

 • Spellingchecker

   

  De titel bevat een spelfout. Er dient verhoorT in plaats van verhoorD te staan.

  reageer
 • Tuuk

   

  Kan allebei! Check google

 • Koen Goedebuur

   

  Aanpakken die wetsovertreders. We laten ons niet bang maken door een stel droeftoeters.

  reageer
 • Monique

   

  Hoe kun je dat zeggen over deze helden!?
  Ik ben blij dat ik niet meer in flevoland woon, zou me doodschamen, arme dieren!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert