"500 konikpaarden kunnen naar Spanje"

FLEVOLAND • Wo 18 april 2018 | 0:01 • Woensdag 18 april 2018 | 0:01

Actrice, schrijfster en actievoerster Belinda Meuldijk zegt tussen de 400 en 500 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen over te kunnen brengen naar Spanje. Ze zei dat dinsdagavond in het tv-programma Pauw. 

Meuldijk is woordvoerder van de stichting Paard in Nood Spanje en zegt het transport geregeld te hebben. Ze heeft onlangs overleg gehad met de Commissie Van Geel, die volgende week advies gaat uitbrengen aan de provincie Flevoland over de toekomst van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Deze winter ging een recordaantal dieren dood in het gebied.

Alternatief voor afschieten


Dinsdagmiddag werden 123.000 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer om er voor te zorgen dat het beleid in het natuurgebied wordt gewijzigd. Het verplaatsen van de paarden is volgens Meuldijk een prima alternatief voor het afschieten van de dieren. Ze zegt dat dagelijks nog steeds 30 paarden worden gedood door boswachters omdat ze te veel zijn verzwakt.

Of de provincie Flevoland, die verantwoordelijk is voor het beleid in de Oostvaardersplassen, akkoord gaat met het verplaatsen van de koninkpaarden is niet bekend. Eerst wordt het advies van de commissie Van Geel afgewacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel