Grote zorgen over gebruik tablets in gevangenis

LELYSTAD • Za 21 april 2018 | 13:42 • Zaterdag 21 april 2018 | 13:42

Bij cipiers in gevangenissen zijn grote zorgen over het gebruik van tablets door gedetineerden. Dat meldt dagblad De Stentor. Bij wijze van proef mogen gevangenen in Lelystad, Dordrecht en een jeugdinrichting in Nijmegen een tablet gebruiken voor het regelen van allerhande kleine zaken. Daarbij kan gedacht worden aan het bijhouden van geldzaken en het maken van een afspraak voor bezoek. Ook kunnen de gevangenen boeken lezen op de minicomputer.

De Centrale Ondernemingsraad van de gevangenissen is heel bezorgd over deze ontwikkelingen omdat door het gebruik van de tablet het contact met de gedetineerden verloren gaat. Ook vrezen de cipiers dat de proef een bezuinigingsmaatregel is die gevangenbewaarders hun baan gaat kosten. Minder personeel in de gevangenissen betekent volgens de ondernemingsraad meer camera's en dat is volgens de raad geen verbetering als het gaat om de veiligheid.

De ondernemingsraad heeft een brief gestuurd aan de top van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Volgens de krant heeft de SP in de Tweede Kamer bezorgd gereageerd op de ontwikkelingen: "veiligheid van het gevangenispersoneel moet vooropstaan. Menselijk contact is cruciaal, dat vervang je niet door camera's"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel