Inzittenden auto wisselen met 100 km/u van bestuurdersplaats

ALMERE • Zo 22 april 2018 | 12:48 • Zondag 22 april 2018 | 12:48

Een automobilist moet voor de rechter verschijnen voor gevaarlijk rijden zonder rijbewijs in een auto op de A27 in de buurt van Almere. Agenten controleerden al rijdend een Renault Clio en zagen op basis van het kenteken dat de auto niet was verzekerd. Zij gaven de automobilist een stopteken, die in eerste instantie de aanwijzingen van de politie volgde. De man ging er op het allerlaatste moment vandoor. De auto met drie inzittenden nam de afrit bij Almere Hout en reed terug de A27 op richting Utrecht. 

Na een achtervolging en een tweede stopteken waar de automobilist wel gehoor aan gaf, zagen de agenten dat er iemand anders achter het stuur zat. Volgens de politie moeten de inzittenden met tenminste 100 km per uur van plaats zijn gewisseld.

De eerste bestuurder zat op de achterbank. Hij had geen rijbewijs en werd gezocht voor een andere zaak. De politie vermoedt dat de man daarom had gewisseld. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel