Gemengde reacties Stedenwijkers over Floriade

ALMERE • Ma 23 april 2018 | 23:40 • Maandag 23 april 2018 | 23:40

Bewoners van de Almeerse Stedenwijk zijn maandagavond bijgepraat over de plannen voor de Floriade en de stadswijk die na 2022 op het Floriadeterrein komt. De enigszins rommelige en rumoerige bijeenkomst vond plaats in de aula van het Echnaton.

De directeur van de Floriade Jannewietske de Vries, stedenbouwkundige Ria van Dijk en wethouder Tjeerd Herrema gaven aan de hand van animaties en kaartjes informatie aan de Stedenwijkers. Dit leverde zowel positieve als negatieve reacties op. 

Bewoners van de Stedenwijk zijn vooral bang dat er door de Floriade parkeeroverlast ontstaat, dat ze door het verleggen van wegen en fietspaden niet meer snel hun wijk in en uit kunnen en dat ze door de gemeente niet voldoende worden geïnformeerd.

Een ander deel van de aanwezigen ziet juist de voordelen van de Floriade. Zij vinden het een mooi en innovatief project. Ook werden er nog wat nieuwe ideeën aangedragen voor de Floriade en de de Floriadewijk.

De belangstelling voor de informatiebijeenkomst was groot. Vanwege de vele aanmeldingen was de bijeenkomst daarom naar een grotere ruimte verplaatst.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel