'We spelen mee in de eredivisie van de Nederlandse economie'

FLEVOLAND • Di 24 april 2018 | 16:43 • Dinsdag 24 april 2018 | 16:43

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is blij met de positieve cijfers over de economische groei in de provincie. "Flevoland speelt mee in de eredivisie van de Nederlandse economie, een provincie van ondernemers. En daar mogen we best trots op zijn", aldus de gedeputeerde die zich bezighoudt met economische zaken.

Hij reageert daarmee op cijfers van het CBS. Die maakte dinsdag bekend dat de provincie de sterkste economische groei heeft van Nederland. 

Magneten


Appelman geeft als mogelijke verklaring de ontwikkeling van Flevokust Haven en Lelystad Airport. Dat zijn belangrijke 'magneten' voor bedrijven, zegt hij. "Met Inditex als mooi, recent voorbeeld." Vooral de groei op het gebied van logistiek en groothandel is volgens Appelman logisch. "Dat komt door de goede ontsluiting en stevige inzet op verbetering van de infrastructuur. Die maken onze provincie aantrekkelijk voor bedrijven."

Korte lijnen


Ook de centrale ligging van de provincie helpt mee aan de economische groei, analyseert de gedeputeerde: "Flevoland is gemaakt om te ondernemen, en er is nog steeds volop ruimte. Terwijl we dichtbij de Randstad liggen, hebben we nog steeds een relatief lage prijs per vierkante meter. Wat daarbij ook helpt, zijn de korte lijnen in de provincie en de snelheid om zaken te kunnen doen.”

Almere


Niet alleen de provincie heeft wat te vieren, ook de gemeente Almere is als sterkste groeier uit het CBS-onderzoek gekomen. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS geeft aan dat de komst van lease-bedrijven naar de stad daar één van de oorzaken van zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel