Hoge onderscheiding voor directeur recyclingsbedrijf

ZEEWOLDE • Do 26 april 2018 | 11:27 • Donderdag 26 april 2018 | 11:27

De burgemeester van Zeewolde Gerrit Jan Gorter heeft donderdag zes lintjes uitgereikt aan inwoners van het dorp. Vier van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en voor het eerst in Zeewolde is één persoon tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. 

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Johan van Peperzeel, 55 


Johan van Peperzeel zet zich sinds 1996 nationaal en internationaal in voor het verbeteren van de inzameling en het recyclen van metalen en batterijen. Van Peperzeel heeft zich niet alleen als directeur van het recyclingsbedrijf Van Peperzeel Services ingezet, maar ook als vrijwilliger. Zo is hij onder andere bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de Metaal Recycling Federatie, adviseur van stichting Batterijen (Stibat) en vrijwilliger bij het rijksprogramma Circulaire Economie. Ook zet hij zich in voor het terugwinnen van restenergie en schadelijke fosfaten uit autoaccu’s. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hendrik Meijer, 54


Hendrik Meijer is ruim 30 jaar op vrijwillige basis actief bij tal van organisaties. Zijn kennis en inzet op het gebied van de agrarische sector wordt gewaardeerd, zowel op lokaal als provinciaal en landelijk niveau. Maar ook als adviseur voor verschillende buitenlandse organisaties. In zijn rol als ‘agro-ambassadeur’ in ontwikkelingslanden helpt Hendrik Meijer de bevolking op een respectvolle manier door kennisoverdracht en professionalisering van de agrarische sector. Ook treedt hij vaak op als vertegenwoordiger bij verschillende overlegstructuren, zowel op landelijk als Europees niveau. Op agrarisch gebied is Hendrik Meijer o.a. actief (geweest) als Lid kringbestuur LTO Flevoland, voorzitter Stichting Proefboerderijen Flevoland en penningmeester Aardappeltelercommissie Aviko Potato. 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

W.C. Bouwheer, 67


Sinds 1979 zet de heer Bouwheer zich in voor verschillende verenigingen, stichtingen en evenementen. Opvallend is het grote aantal bestuursfuncties die hij momenteel op vrijwillige basis uitoefent. Zo is hij bestuurslid bij de Bedrijfskring Zeewolde, bestuurslid van de Watersportvereniging Zeewolde, voorzitter en adviseur van de Stichting Bedrijventerreinen, ambassadeur van de gemeente Zeewolde en lid van de projectgroep Bedrijven Investeringszone. 

J. te Rietstap, 73


Al sinds 1969 zet de heer Te Rietstap zich vrijwillig in. Zo was hij dienaar van de Protestantse gemeente Nieuwlande, kerkrentmeester van de Protestantse Gemeente Zeewolde en was hij medeoprichter, voorzitter, algemeen bestuurslid en vrijwilliger bij de Algemene Muziekvereniging Zeewolde. Sinds 2006 is de heer Te Rietstap op vrijwillige basis lid van het college van Diaken van de Protestantse Gemeente Zeewolde en werkt hij vanaf 2012 als vrijwilliger bij de MMM Zorgboerderij. Daarnaast is de heer Te Rietstap gastheer tijdens de openstelling van het kerkcentrum Open Haven, onderhoudt hij contacten met de Ouderen Bonden en met de zorgaanbieders, is hij lid van de Burgertafel en medeopsteller van het zorgrapport over inwoners van Zeewolde in relatie tot de nieuwe Wmo.

J. de Muynck, 76


De heer De Muynck zet zich al sinds 1969 op vrijwillige basis in voor de politieke partij D66. Als 40 jaar is hij bestuurslid van de afdeling Lelystad en sinds 2009 secretaris van de afdeling Zeewolde. De heer De Muynck heeft de afdeling Zeewolde nieuw leven ingeblazen en zitting gehad in verschillende commissies. Daarnaast was hij medeoprichter en secretaris van de Stichting Landschapsbeheer Flevoland en bestuurslid van de Stichting Welzijn Ouderen Zeewolde. Op dit moment is hij vrijwilliger bij Stichting Kunstijsbaan Zeewolde en bij het IVN Zeewolde. 

Martine Kruider, 44


Martine Kruider is sinds 2000 als vrijwilliger betrokken bij veel evenementen en activiteiten in Zeewolde. 10 jaar lang zette zij zich in voor het driedaags zeilevenement Sailwolde dat 2-jaarlijks in Zeewolde werd gehouden. Zij zet zich ook in voor de jeugd in Zeewolde. Zo was ze mede-initiatiefnemer en vrijwilliger bij het project Jongeren in Beeld, jeugdouderling van de Protestantse Gemeente Zeewolde en vrijwilliger bij de opvang van kwetsbare jongeren. Vanaf 2007 is zij betrokken bij het leer-, werk- trainingscentrum Stichting De Basisz. Mede op haar initiatief is dit bijzondere traject voor kwetsbare jongeren van de grond gekomen. Naast haar grote betrokkenheid en inzet voor (kwetsbare) jongeren, zet Martine Kruider zich al vele jaren in bij het evenement Boer zoekt Burger, Boerinnendag en als vrijwilliger bij het asielzoekerscentrum in Zeewolde. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel