Zes onderscheidingen in Dronten

DRONTEN • Do 26 april 2018 | 12:12 • Donderdag 26 april 2018 | 12:12

Zes inwoners van de gemeente Dronten hebben donderdagochtend een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Aat de Jonge. Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en de andere vijf tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Coby Dekker-Van den Berg


Coby Dekker-Van den Berg uit Dronten is in een heleboel organisaties actief geweest. Momenteel is ze bestuurslid van de landelijke koepel BoerenNatuur.nl, voorzitter van BoerenNatuur afdeling Flevoland, voorzitter van Coöperatie Flevoland Agrarisch Collectief en secretaris Stichting Projecten Rondom het Greppelveld. In het verleden is zij onder meer lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland geweest. Daarnaast was zij provinciaal voorzitter van Vrouwen van Nu. 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Joop Overvest


Joop Overvest uit Swifterbant is jarenlang penningmeester van voetbalvereniging Swift'64 geweest. Ook is hij actief als voorzitter van de activiteitencommissie van de gezamenlijke kerken in het dorp. Daarnaast coördineert hij de vrijwilligersgroep van tennisvereniging ATC Swifterbant. Bij het gemeenschappelijk schoolbestuur van de gemeente Dronten is Overvest penningmeester geweest in het verleden.

Henk Bosma


Henk Bosma uit Swifterbant is al jarenlang actief in de protestantse gemeente van Swifterbant. Hij vervulde daar verschillende functies: jeugdouderling, lid beheercommissie De Hoeksteen, ouderling kerkrentmeester, wijkcollectant, lid commissie kerkblad en lid beamerteam. Daarnaast is hij onder meer actief bij straatvereniging De Greente die de jaarlijkse kerstverlichting verzorgt. 

Martijn Bouw


Martijn Bouw uit Biddinghuizen is penningmeester bij de volkstuinvereniging in het dorp. Sinds 2003 is hij chauffeur voor Tafeltje-Dekje. Ook is hij al jarenlang penningmeester bij het koor Zon & Regen. Ook dierenpark De Scharrelberg in Biddinghuizen is Bouw al jarenlang een vaste kracht. Hij is onder meer penningmeester en secretaris. Ook is Bouw betrokken bij de protestantse gemeente Biddinghuizen.

Wim Hijink


Wim Hijink uit Dronten is al 15 jaar betrokken bij de Computer Plus Club Swifterbant. Daar vervulde hij verschillende functies: systeembeheerder, helpdesk, docent, penningmeester en webmaster. In het verleden is hij voorzitter geweest bij Over de IJssel. Hij vervult ook al jarenlang diverse functies bij de Protestantse gemeente Dronten.

Dirk de Haan


Dirk de Haan uit Dronten is al meer dan 30 jaar vrijwilliger bij het instituut voor natuurbeschermingseducatie (IVN). Ook is hij vrijwilliger bij Natuurmonumenten Beheereenheid Flevoland. Hij is ook bestuurslid bij de Orchideeënvereniging, doet vrijwilligerswerk bij de Vlinderstichting en is commissielid bij Natuur en Milieu Golfresidentie. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel