Almeerders maken speciale biljarttafels voor cruiseschepen

ALMERE • Zo 29 april 2018 | 19:30 • Zondag 29 april 2018 | 19:30

Biljarten op een schip lijkt door de vele golven onmogelijk. Een bedrijf uit Noorwegen heeft daar een oplossing voor bedacht. Samen met een Almeers bedrijf maken ze biljarttafels die altijd recht blijven staan. "Tot een windkracht 5 à 6 blijft de tafel waterpas", legt Remco Tolsma uit. 

Onder de biljarttafel zit een onderstel dat reageert op de golven. "Computers in de tafel rekenen uit hoe de golf zal zijn en past daarmee de tafel aan. Als het stil is lijkt het net of de tafel beweegt, maar op de zee blijft het vlak", aldus Tolsma. Het onderstel maakt het bedrijf uit Almere niet, dat gebeurt in Noorwegen.

Dit onderstel komt ook niet naar Almere, deze gaat rechtstreeks naar de plek van waar het cruiseschip vertrekt en wordt daar door de Almeerders in elkaar gezet. "Daar zijn we ongeveer drie uur mee bezig. Maar meestal moeten we nog wel een dag wachten tot alles aan boord is", vertelt Dave Rooij. "De schepen varen tot en met de Caraïben, dus we hopen stiekem dat er onderweg nog een tafel kapot gaat. Dan moeten we wellicht daar naartoe om een reparatie uit te voeren", grapt Tolsma. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel