Rijontzegging en werkstraf geëist voor ernstig ongeval N50

URK • Do 3 mei 2018 | 20:20 • Donderdag 3 mei 2018 | 20:20

Voor het veroorzaken van een ernstig ongeluk op de N50, waarbij een 18-jarige vrouw van Urk zwaargewond raakte, is tegen een vrachtwagenchauffeur een werkstraf en een rijontzegging geëist.

Volgens RTV Oost denkt het Openbaar Ministerie dat de 22-jarige man uit 's Heerenbroek zat te appen, toen hij in juli vorig jaar in volle vaart achterop de auto van de Urkse botste. Het ongeval gebeurde tussen de Ramspolbrug en Kampen. De auto van het slachtoffer werd enkele tientallen meters meegesleurd en raakte zwaarbeschadigd.
 
Omstanders dachten aanvankelijk dat de bestuurster het niet overleefd had. Maar uiteindelijk werd de vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval was de weg vanuit Flevoland naar Kampen lange tijd afgesloten.

Berichten gewist


De chauffeur heeft toegegeven dat hij kort na het ongeluk een aantal Whatsapp-berichten uit zijn telefoon heeft gewist. De man zegt dat hij dit uit paniek heeft gedaan. Ten tijde van het ongeluk zou hij niet hebben geappt, maar in zijn spiegel hebben gekeken of zijn lading nog goed vast zat. Toen hij weer voor zich keek, stond het verkeer stil door een andere aanrijding en kon hij de auto van de Urkse niet meer ontwijken. 

Geen opzet


De chauffeur zei tijdens de zitting dat hij zich niet schuldig voelt. Dit omdat de N50 nu eenmaal bekend staat als een gevaarlijke weg waar af en toe ongelukken gebeuren.
Het Openbaar Ministerie denkt niet dat er sprake van opzet is, maar acht de man wel schuldig. De officier van justitie eiste daarom een werkstraf van 160 uur, een voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van een jaar. Volgens de advocaat van de verdachte zal zijn cliënt daardoor zijn baan verliezen. 

De Urker vrouw raakte bij het ongeval zwaargewond, maar is inmiddels bijna volledig hersteld. Ze was woensdag niet bij de zitting aanwezig, omdat ze ging trouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel