Bevrijdingsfestival trekt bijna 70.000 bezoekers

ALMERE • Di 8 mei 2018 | 16:53 • Dinsdag 8 mei 2018 | 16:53

Bijna 70.000 mensen bezochten afgelopen zaterdag het Bevrijdingsfestival Flevoland op de Esplanade in Almere. Dat laat organisator Barry Bouquet weten. Het was qua aantallen niet het drukst bezochte festival ooit in Almere, maar zo voelde het volgens de organisator wel. "We hebben op een paar momenten bijna de hekken moeten sluiten vanwege de grote drukte, maar gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet."

Al met al is de organisatie zeer tevreden over het verloop van de dag. Maar er is geen tijd om daar lang bij stil te staan. Deze week beginnen de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar al. Almere is dan op Bevrijdingsdag het middelpunt van Nederland omdat daar het Nationale Bevrijdingsfestival is. 

Dat betekent dat het programma eerder begint en uitgebreider is. Ook komt minister-president Mark Rutte naar de stad om het Bevrijdingsvuur aan te steken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel