Inwoners willen graag een vrouwelijke burgemeester

NOORDOOSTPOLDER • Di 8 mei 2018 | 18:07 • Dinsdag 8 mei 2018 | 18:07

De inwoners van Noordoostpolder zien graag dat burgemeester Aucke van der Werff wordt opgevolgd door een vrouw. Dat blijkt uit een enquête naar de vaardigheden en eigenschappen van de toekomstige burgemeester. Meer dan 830 inwoners vulden de enquête in. 

De toekomstige burgemeester moet volgens de inwoners boven de partijen staan, duidelijke en begrijpelijke taal spreken en daadkrachtig optreden bij calamiteiten. Ook ziet 64% van de inwoners graag dat de burgemeester vooral gericht is op de toekomst van de gemeente en wil 87% dat de burgemeester zich laat zien als boegbeeld van de gemeenschap. 82% van de inwoners ziet graag dat de burgemeester nadenkt voordat hij of zij ingrijpt en goed focus kan aanbrengen.

Veel inwoners gaven bij de open antwoorden aan dat ze graag zien dat de huidige burgemeester wordt opgevolgd door een vrouw. "Maar we gaan natuurlijk op zoek naar de beste kandidaat," aldus Ellen Lindenbergh, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Met de uitkomsten van de resultaten gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger voor burgemeester Aucke van der Werff die per 1 oktober stopt.

Om tot een goede profielschets voor de toekomstige burgemeester te komen zullen er ook gesprekken gevoerd worden met mensen die nauw met Van der Werff samenwerken. De gemeenteraad streeft ernaar om in december de nieuwe burgemeester te kunnen benoemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel