Nieuwe Bibliotheek opent volgende week feestelijk de deuren op tijdelijke plek

ALMERE • Ma 29 april 2024 | 13:42 • Maandag 29 april 2024 | 13:42

De Nieuwe Bibliotheek in Almere Buiten opent opnieuw haar deuren. Vanaf maandag 6 mei om 10.00 uur wordt de tijdelijke vestiging op het Keerkringplein 18 geopend. De bibliotheek zal ongeveer een jaar op deze locatie blijven.

Om de heropening te vieren, staat de openingsweek in het teken van feest. Gedurende de hele week worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een feestelijke opening, voorleessessies en de mogelijkheid om je eigen kleine robot te bouwen.

Lees ook: Sluiting van bibliotheek Almere Buiten leidt tot hamsteren bij 'minibieb' in de buurt

De bibliotheek sloot haar deuren op 31 maart, maar heropent nu op 6 mei. Er zijn tijdens de sluitingsperiode duizenden boeken verhuisd vanuit het oorspronkelijke pand naar de tijdelijke locatie. Het oude pand wordt het komende jaar verbouwd.

De Nieuwe Bibliotheek zal, na de verbouwing, samen met het cultuurhuis, dat zich daaronder bevindt, een groter geheel vormen. Wanneer de verbouwing klaar is en de bibliotheek weer kan verhuizen, is nog niet bekend.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel