'Uitbreiding skatepark nodig om ongelukken te voorkomen'

EMMELOORD • Di 8 mei 2018 | 22:33 • Dinsdag 8 mei 2018 | 22:33

De nieuwe skatebaan aan de Nagelerweg in Emmeloord is ongekend populair. Vanuit heel Noordoostpolder en daarbuiten komen jongeren skaten. Maar de populariteit heeft volgens de gebruikers ook een keerzijde. Zo is het geregeld erg druk en dat levert soms gevaarlijke situaties op. Ouders melden aan Omroep Flevoland dat kinderen soms gebroken armen en hersenschuddingen oplopen.

'Mierennest'


Edwin Kempen skate al twintig jaar en stond aan de wieg van de huidige skatebaan. Hij noemt het een groot mierennest van kleine kinderen die door elkaar heen skaten. Het probleem is volgens hem dat ze de gedragsregels niet goed kennen en ook niet goed opletten. Met botsingen tot gevolg.

Dat is ook de ervaring van andere gebruikers. Sanne: "Ik ben ook weleens een keer tegen een meisje aangereden, toen moest dat meisje huilen. Haar moeder werd boos op mij, maar dat meisje stond daar zonder skates op de baan. Ze had daar helemaal niet mogen zijn." Ook Sem heeft wel eens gehad dat kinderen zomaar oversteken: "Tja, dan krijg je botsingen. We hadden allebei pijn, maar ja dat hoort wel een beetje bij de skatebaan." 

'Beginners op een ander baantje'


Een vaste groep skaters wil nu samen met de gemeente Noordoostpolder een beginners-skatebaantje naast het skatepark plaatsen. "Zo kunnen de beginners van de gevorderden worden gescheiden," zegt Edwin Kempen. "Als je ziet hoe druk die baan hier is dan creëer je gewoon gevaar. Op een gegeven moment gaat het goed fout en dat willen we voorkomen." 

'Ouders hebben ook verantwoordelijkheid'


Hoewel de gemeente het initiatief toejuicht wijst zij ook ouders op hun verantwoordelijkheid om hun jonge kinderen niet alleen naar de baan te gaan. Niet alleen om de veiligheid op de baan, maar ook omdat het skatepark aan de drukke Nagelerweg ligt. 

De kersverse wethouder Anjo Simonse van de gemeente Noordoostpolder begrijpt het dilemma van de jeugd en de ouders en wil er graag iets aan doen. Hij gaat op korte termijn met betrokkenen in gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel