Vernielingen en brandstichting in Luierpark

ALMERE • Zo 13 mei 2018 | 13:06 • Zondag 13 mei 2018 | 13:06

Opnieuw zijn er vernielingen gepleegd in het Luierpark in de Almeerse Stripheldenbuurt. Twee luierbomen zijn vernield en een picknickbankje is in brand gestoken. "Je kan zien dat ze veel kracht nodig hebben gehad om de boomstammen door te breken", vertelt beheerder Tineke Ras. "Ze hebben het echt met geweld gedaan."

Het Luierpark is onder andere bedoeld voor ouders van overleden kinderen. Die kunnen in het park een herinneringsboom kopen en hun kind herdenken. Ras zag de vernielingen vlak voor een afspraak met een gezin dat een kindje heeft verloren. "Ik zag de vernielingen en ik heb alleen maar gehuild", aldus Ras. "Ik heb de politie gebeld en die kwam tegelijkertijd met het gezin. Het was één grote rollercoaster."

Derde keer
Het park werd vorig jaar maart geopend. Een paar maanden later werden er al vernielingen gepleegd. Toen werd een bankje beklad met teksten als 'aids'. "Daarna hebben ze nog een keer gevoetbald met een gedenkplaatje en nu is het dus de derde keer dat er vernielingen zijn."

Ras is erg van slag. Ze schat de schade op 2500 euro, waar ze zelf voor moet opdraaien. "Ik beheer dit park namens mijn stichting. Ik zorg in mijn eentje voor het onderhoud van het park, dus deze vernielingen moet ik ook zelf betalen."

Daders, meld je!
Ze is zeer betrokken bij het park. Na de vorige vernielingen heeft ze twee dagen in haar auto geslapen voor de ingang van het park. "Ik vind het zo'n mooi park. Dit is mijn droom, iedereen moet hier gewoon van kunnen genieten", vertelt ze met tranen in haar ogen.

Ras hoopt daarom dat de daders zich melden. "Ik hoop ook dat mensen zaterdag iets hebben gezien. Het mooiste zal zijn als de daders zich melden. Dan wil ik met ze om de tafel gaan zitten om te laten zien hoe belangrijk dit is."

Ze zette deze video op Facebook:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel