Ontwerp achtste landschapskunstwerk gepresenteerd

LELYSTAD • Wo 16 mei 2018 | 23:23 • Woensdag 16 mei 2018 | 23:23

Kunstenaar Bob Gramsma heeft woensdag zijn ontwerp gepresenteerd voor het achtste landschapskunstwerk in de provincie. Gramsma deed dat tijdens een bijeenkomst op het provinciehuis.

De provincie schenkt zichzelf een landschapskunstwerk vanwege 100 jaar Zuiderzeewet. 
Deze wet markeert het ontstaan van Flevoland.

Het werk van Bob Gramsma heeft een sterk organisch karakter. De kunstenaar ontwerpt een vorm, graaft deze uit in het land en vult die holte dan met vloeibaar beton. Deze vorm wordt dan uit het land gehaald en op de bodem geplaatst. Het landschap doet zo volgens de kunstenaar dienst als  mal voor het kunstwerk. Het ontwerp is ongeveer 7 meter hoog en 35 meter lang en 20 meter breed. Bezoekers kunnen er op, er onder en er omheen lopen. 

Binnen de provinciale politiek leeft veel weerstand tegen het kunstwerk . Veel partijen vinden het veel te duur. Voor het kunstwerk wordt 732 duizend euro gereserveerd. De tegenstanders vinden het werk ook na de presentatie te duur. Meerdere statenleden zeggen wel 'onder de indruk' te zijn van het ontwerp. Gramsma hoopt zijn ontwerp begin november te kunnen onthullen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel