Politie waarschuwt voor Engelse oplichters

NOORDOOSTPOLDER • Do 17 mei 2018 | 7:41 • Donderdag 17 mei 2018 | 7:41

De politie in Noordoostpolder en Urk waarschuwt voor Engelssprekende oplichters. De afgelopen dagen zijn er arbeiders gesignaleerd die goedkope klussen aanbieden zoals asfalteren, schilderen en dakreparatie. "Op het moment dat u met deze personen in zee gaat is de kans groot dat er allerlei gebreken worden geconstateerd welke er eerder niet zaten", schrijft de politie op Facebook

Tegen betaling wordt het probleem verholpen, maar volgens de politie tegen een veel te hoge prijs. Als de opdrachtgever er niet in meegaat, ontstaat er vaak ruzie. De politie adviseert daarom om geen zaken te doen met deze mensen. Er is tot nog toe één melding binnengekomen. 

Als de Engelse arbeiders gezien worden, wil de politie dat graag weten. Melding kan gemaakt worden via het telefoonnummer 0900-8844.

Deel artikel

reacties (6)

 • Bibi

    Vr 18 mei 2018 Vrijdag 18 mei 2018

  Dit bericht is nu eindelijk aangepast door de politie. Er wordt nu gesproken over Engels sprekende klusjesmannen.
  Politie Flevoland heeft al meerder waarschuwingen gegeven voor Irish Travellers, er werd zelfs gezegd dat ze "weg" moeten.
  Dat is pure discriminatie.
  Vervang Irish Travellers eens voor een willekeurige bevolkingsgroep en zeg dan dat ze weg moeten.
  Dan ontstaat er een politieke rel.
  Iedereen is welkom in dit land, maar Irish Travellers niet.
  Alsof ze hier willen blijven wonen en een uitkering aanvragen.
  Het woord Travellers zegt genoeg denk ik?
  Het vooroordeel in Nederland tegen Irish travellers ,is te danken aan dit soort berichten van media of de politie.
  Van alle mensen in Nederland, welke nationaliteit ze ook hebben,zijn er mensen die de boel oplichten of mensen intimideren.
  Irish travellers zijn gewoon hard werkende mensen die geen misbruik van ons land maken. Misschien heeft een Irish traveller een keer problemen gemaakt,dat zou best kunnen.
  Iedere dag zijn er klusjes mannen die in Nederland wonen die hun werk niet goed afleveren of plotseling meer geld vragen.
  Ik durf te wedden dat het aantal incidenten met Irish Travellers waarschijnlijk één of twee incidentele gebeurtenis betreft.
  Laat de politie maar met feiten komen en deze vergelijken met gelijksoortige incidenten met de klusjes mannen uit Nederland, in plaats van de Nederlanders op te zetten tegen de "Engels sprekende klusjes mannen"..
  Ik begrijp de uitspraak " dat zijn Ierse woonwagenbewoners die nergens voor terug deinzen" niet.
  Zoek eerst eens uit wat Irish Travellers zijn voor je zo een uitspraak doet. Ik denk dat je nog nooit met Irish Travellers gesproken hebt, dan zou je zo niet denken. Je gaat gewoon af op de verhalen die er in de Media worden geschreven.
  Ik lees ook in de kranten dat er mensen of groepen zijn die nergens voor terug deinzen, maar dat wordt geschreven en bewijzen ontbreken.
  Ook Irish Travellers worden veroordeeld zonder dat mensen weten waar ze het over hebben.
  Ik dacht dat Nederland zo een gastvrij en tolerant land is. Maar door deze stukjes in de kranten of op Facebook te schrijven, blijkt maar weer dat Nederland alles behalve gastvrij en tolerant is.

  reageer
 • Bebe1

    Di 22 mei 2018 Dinsdag 22 mei 2018

  Onguur volk is het met een zeer intimiderend karakter. Houden wij niet zo van, deze manier van communiceren en zaken doen. Jouw betoog is ook geheel misplaatst BiBI.

 • Bob

    Za 19 mei 2018 Zaterdag 19 mei 2018

  Bibi onder welke steen kom jij vandaan???

 • Almereman

    Vr 18 mei 2018 Vrijdag 18 mei 2018

  De politie en media plaatsen niet zomaar deze berichten. Ik heb deze groep ook aan de deur gehad. Helaas ben ik er ook ingetrapt. Ze hebben mijn oprit met de hoge druk gereinigd en ze zouden de bestrating inpregneren zodat er 10 jaar geen groene aanslag komt... ik hoopte op 1 jaar geen aanslag. Na 2 uurtjes waren ze klaar. Ik moest €650 betalen en ze kwamen met 5 man om me heen staan toen ik vroeg naar het impregneren. Dit zou door get water ( mijn kraanwater ) heen gemengd zijn. Niet dus. Is ook niet mogelijk om dit op deze manier te doen. Kwam ik na enige research achter. De prijs begon met €1.000 en na onderhandeling dus €650. Vanwege het impregneren was ik akkoord. Maar dat laatste was een smoes en is ook toegegeven. Ik wilde pas betalen als ze eerlijk waren. Een buurvrouw, oudere vrouw alleen met een kleinere oprit is er ook ingetrapt, zij moest €880 betalen. En ook daar binnen 2 uur klaar. Verder probeerde ze er meer klussen uit te slepen zoals dakpannen en muren reinigen. Ik moest ook flink te keer gaan om ze daar af te laten blijven. Mijn bestrating is toch oud. Maar met een (te) hoge druk op mijn muren of pannen, beschadigd de beschermlaag. Ik had een visite kaartje gevraagd van deze lui. Ik heb het adres gegoogled terwijl ze bezig waren, het bedrijf zat in Brussel op het adres waar al jaren een Chinees restaurant zit. Mondeling zij deze man dat ze in Amsterdam zitten. Maar wel Iers zijn. Achteraf bleken ze op een camping te wonen in Amsterdam tot ze weer verder gaan met hun praktijken in een andere omgeving. Dus mensen, zo eerlijk zijn ze niet. 3 tot 400 euro per uur... rekenen en intimideren...

 • Neeske Simonse

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Bij mij zijn ze ook aan de deur geweest aan de Oosterringweg in Luttelgeest.Heb ze afgewimpeld omdat ik er geen goed gevoel bij had.Als ik iemand nodig heb daarvoor zoek ik die wel zelf uit.

  reageer
 • Lexxie

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Spreken de gemeenteambtenaren tegenwoordig ook al Engels tegen hun inwoners?

  reageer
 • Miepert

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Nou nou, poe poe. Wat een hilarische grap. Anti alles?

 • Ton Theunis

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Ter informatie: Engelstaligen. Meestal zijn het Ieren. Ze doen dit ook met regelmaat in Almere en het gaat er erg intimiderend aan toe. Wie zich onder dwang voelt: bel tóch de politie. Deze rondzwervende groepen blijken toch echt allergisch voor onze agenten wanneer die alleen al in de straat verschijnen. Moeten ze wél verschijnen, natuurlijk...

  reageer
 • Albert

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Precies, dan moeten de agenten wel eerst verschijnen. Bij een inbraakgolf in Emmeloord enige tijd terug, waarbij ca. 20 auto's waren betrokken in een nacht, vond de politie het ook niet nodig om te komen. Dus vrees als er iemand Engels spreekt aan de voordeur al helemaal niet.

 • kees d.

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Het zijn Ierse Woonwagenbewoners en deinzen voor niets terug!

  reageer
 • V

    Ma 21 mei 2018 Maandag 21 mei 2018

  Klopt.....En de politie doet er al vele jaren helemaal niks aan in Flevoland. Aangifte doen heeft echt geen zin.

 • Jur

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Ik ook niet.
  Kom op: een beetje weerbaarder mag wel.

 • laat alle reacties zien
 • Flenkie

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Ze mogen best mn balkon asfalteren.

  reageer
 • D

    Do 17 mei 2018 Donderdag 17 mei 2018

  Dan gooi je ze er zeker af? 🤣

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert