Dierenasiel kan dieren blijven opvangen

ALMERE • Do 17 mei 2018 | 14:45 • Donderdag 17 mei 2018 | 14:45

De gemeente Almere gaat er nog steeds vanuit dat Dierenasiel Almere zijn wettelijke taak kan uitvoeren en dieren in nood kan opvangen. Dat schrijft het stadsbestuur naar aanleiding van vragen van de PvdA.

Er is al langere tijd onrust rondom het asiel in Almere. Het zou financieel niet goed met de organisatie gaan, onder meer door wanprestaties van bestuursleden. De gemeente doet onderzoek naar die aantijgingen. Afronding van dat onderzoek wordt bemoeilijkt door een gebrek aan medewerking van de voormalig accountant. 

De gemeente Almere onderzoekt momenteel samen met het Dierenasiel de financiële mogelijkheden om de dierenopvang op lange termijn te kunnen garanderen. 
Ondanks het vertrouwen, houdt de gemeente toch een slag om de arm en wordt er rekening gehouden met het 'omvallen' van de organisatie. "Wij betalen daarom de jaarlijkse bijdrage in termijnen". Ook zijn er afspraken met een derde partij gemaakt om in geval van nood in te kunnen springen om de opvang te garanderen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel