Extra miljoenen beschikbaar voor boeren die samenwerken

FLEVOLAND • Do 17 mei 2018 | 20:20 • Donderdag 17 mei 2018 | 20:20

De provincie verhoogt de subsidie die boeren kunnen aanvragen als ze samenwerken om tot innovaties te komen. Vorig jaar besloot de provincie een miljoen euro beschikbaar te stellen, dat bedrag wordt nu verdrievoudigd. 

Reden is de grote hoeveelheid aanvragen vanuit de agrarische sector. "Het aangevraagde subsidiebedrag oversteeg het beschikbaar gestelde budget", schrijft de provincie. Per initiatief wordt minimaal 75.000 euro en maximaal 250.000 euro toegekend.

Flevoland staat volgens de provincie in de top als het gaat om de wereldranglijst voedselproductie. Die positie kan Flevoland alleen behouden als boeren blijven vernieuwen. Samenwerking vergroot volgens de provincie kans van slagen. Vandaar de subsidieregeling.

Een andere subsidieregeling voor jonge boeren is ook verhoogd door het grote aantal aanvragen. Dat bedrag is opgeschroefd van drie naar ruim vier ton. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel