Genieten van de 'Smaak van Lelystad'

LELYSTAD • Do 17 mei 2018 | 23:46 • Donderdag 17 mei 2018 | 23:46

Leerling chef-koks hebben donderdagavond tijdens het evenement 'De smaak van Lelystad' een smakelijk vier gangen-diner bereid. Het evenement werd gesponsord door 100 ondernemers. De leerlingen van de school voor praktijkonderwijs De Steiger stonden onder begeleiding van vier Lelystadse chef-koks.

Syrische kaas uit Lelystad


De grote zaal van Werkbedrijf Lelystad werd omgetoverd tot een prachtig vier sterren restaurant. In de relatief kleine keuken werd hard gewerkt aan het diner. Het menu werd helemaal samengesteld met lokale producten: Syrische kaas van statushouder Ahmed uit Lelystad, forellen uit de viskwekerij van Toms Creek, eend van eendenboerderij Quaak, het hoofdgerecht was een Silver's polderbokje en het dessert kwam van boerenzuivel van The Grow Company.

Hartstikke leuk 


Richelle is leerling chef-kok. Ze is enthousiast over het praktijkonderwijs-project van De Steiger. "Ik vind het hartstikke leuk" zegt ze. "Toen ik hier kwam wist ik nog niets. In twee jaar heb ik veel geleerd".

Leerlingen van deze school hebben over het algemeen een achterstand opgelopen. De Steiger wil hen met dit project geschikt maken voor de arbeidsmarkt en direct in contact brengen met ondernemers in Lelystad. 

Diensten ruilen

 
De meer dan honderd ondernemers aten smakelijk van het vier gangen-diner. "Echt heel mooi", noemt John Bos, bestuurder van Woonzorg Flevoland, de samenwerking: "een goed voorbeeld van diensten ruilen". 
 

 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel